Hlavní obsah

Jihočeský kraj plánuje rekonstrukci mateřské školy pro zrakově postižené

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihočeský kraj plánuje rekonstrukci mateřské školy pro zrakově postižené v Českých Budějovicích. Jde o jediné zařízení svého druhu na jihu Čech. Náklady na rekonstrukci školy činí 26 milionů korun.

Článek

Práce začnou 1. června a potrvají přibližně čtyři měsíce.

„Důvodem rekonstrukce je současné nevyhovující uspořádání celého zázemí učeben včetně těch rehabilitačních a prostor speciálně pedagogického centra. Včetně nevyhovujícího stavu původních rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace, topení a vzduchotechniky v obou objektech. Pavilon učeben získá novou rekuperační jednotku, nová vnitřní okna na chodbách v prvním a druhém nadzemním podlaží a instalováno bude i nové venkovní únikové požární schodiště. Projekt počítá také se změnou polohy hlavních vstupních dveří,“ uvedl náměstek jihočeského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Kraj získal na projekt finanční podporu z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Jediná mateřská škola pro zrakově postižené na jihu Čech nabízí také služby speciálně pedagogického centra pro zrakově postižené. Školku navštěvuje v pěti třídách dohromady šest desítek dětí.

Reklama

Doporučované