Hlavní obsah

Jižní náměstí v Hloubětíně bude opraveno, akce vyjde na 56 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Jižní náměstí mezi ulicemi Poděbradská, Soustružnická a Chvalská v Hloubětíně se dočká opravy. Vyměněn bude povrch náměstí, vznikne dětské hřiště, přibude zeleň a vyměněny budou všechny koše a lavičky.

Článek

Práce zahájí Technická správa komunikací (TSK) ve čtvrtek 25. března a skončí 31. května. Pode dřívějších informací by práce měly vyjít na asi 56 milionů korun.

Na náměstí o rozloze 4330 metrů čtverečních bude vyměněno dláždění, a to včetně podloží. Nový povrch bude ze tří druhů materiálů od středu z cementobetonu přes žulovou dlažbu s řezanou plochou k betonové dlažbě v přírodní barvě.

Na jihovýchodní straně u sjezdu z Chvalské ulice vznikne pět parkovacích stání. Opraveny budou chodníky včetně toho jeho severní části u autobusové zastávky Hloubětín, kde na nástupní hraně zastávky vznikne 30 centimetrů široký kontrastní bezpečnostní pás. TSK opraví také schodiště.

Uprostřed náměstí bude nový vodní prvek, jeho dominantou bude nynější socha s názvem Fuga. Vedle vznikne místo, kam bude o Vánocích stavěn strom. V severovýchodní části vznikne oplocené dětské hřiště. Vyměněny budou lavičky a koše a přibudou stojany na kola a stromy.

Dál bude opraveno osvětlení a obnovena zeleň. Přibude zázemí pro prstenec stánků, které budou z pórobetonového zdiva s monolitickou železobetonovou deskou. Bude zde kavárna a občerstvení.

Reklama

Související témata:

Doporučované