Hlavní obsah

Kalousek je zpět ve Sněmovně. Za novou funkci nebere peníze

Foto: TOP 09

Kalousek je poradcem klubu TOP 09. Získal tak přístupovou kartu do Sněmovny.

Reklama

Mám kartičku poradce poslaneckého klubu, což mě opravňuje dostavit se na poslanecký klub a popřípadě poradit, s čím budou potřebovat, uvedl exposlanec pro Blesk.

Článek

Ve Sněmovně končím, oznámil překvapivě v lednu tohoto roku Miroslav Kalousek. Dlouholetý poslanec (mandát měl plných 22 let), někdejší ministr financí a v té době šéf klubu TOP 09 uvedl, že už nehodlá kandidovat do dolní komory parlamentu, a proto také nechce zabírat v zákonodárném sboru místo někomu, kdo se před volbami potřebuje prezentovat.

Jak zjistil Blesk.cz, do Sněmovny má stále přístup jako poradce svého „domovského klubu“.

„Mirek mi dělá asistenta. On na klub stále chodí. Ukecal jsem ho, bylo to obrovské úsilí,“ uvedl v předvolební debatě Blesku Kalouskův nástupce v klubovém předsednickém křesle Vlastimil Válek.

Kalousek to pak upřesňoval. „Nejsem ničí asistent, na tom jsem trval. Mám kartičku poradce poslaneckého klubu, což mě opravňuje dostavit se na poslanecký klub a popřípadě poradit, s čím budou potřebovat,“ uvedl s tím, že jeho funkce je neplacená a do Sněmovny chodí sporadicky.

Opravdový návrat do politiky prý neplánuje. Jak připomíná server, Kalousek v současné době komentuje politické dění v několika redakcích a zároveň obráží Česko s programem s Mirkem na pivo. Dle Kalouskových slov z toho důvodu, že je třeba udržovat veřejnou debatu.

Reklama

Doporučované