Hlavní obsah

Kamion zabil silničáře, otce dvou dětí. Jeho kolegové vyhlásili sbírku

Foto: Seznam Zprávy

Kamion narazil v plné rychlosti zezadu do vozidla asistence.

Reklama

Sbírku pro rodinu silničáře, který ve středu zahynul na dálnici D2, dnes vyhlásili jeho kolegové z Ředitelství silnic a dálnic. Výtěžek půjde rodině oběti.

Článek

„Přišel o život náš zaměstnanec, táta dvou malých dětí. Vyhlásili jsme mezi kolegy sbírku. Výtěžek zašleme rodině zesnulého dálničáře,“ potvrdil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

K tragédii došlo na 57. kilometru ve směru na Brno u Lanžhota na Břeclavsku. „Řidič kamionu nevěnoval pozornost řízení a narazil v plné rychlosti do auta asistence ŘSD. Ve vraku asistenčního auta bohužel zahynul zaměstnanec ŘSD, manžel a táta dvou dětí. Prosím proto znovu řidiče, především nákladních aut: Dívejte se na cestu před sebou. Jsou tam naši lidi,“ apeluje Rýdl. Kamion podle něj narazil v plné rychlosti zezadu do vozidla asistence.

„Na dálnici zastavilo v odstavném pruhu auto a vůz asistence tam vyjel, aby jej označil, což je standardní postup. V okamžiku, kdy to auto bylo zajištěno a odtaženo, naši pracovníci značení likvidovali, sbírali kužely. V tu chvíli tam v plné rychlosti vletěl kamion a našeho člověka smrtelně zranil,“ podotkl Rýdl.

Podobná nehoda, při níž zemřeli dokonce tři silničáři, se stala 16. dubna na silnici první třídy mezi Teplicemi a Bílinou. Kamion tam smetl lidi při práci na silnici. Dva zemřeli bezprostředně po nehodě, třetí podlehl zraněním po neúspěšném oživování. Jde o nejtragičtější nehodu svého druhu v posledních letech. Předtím zemřel pracovník údržby v březnu, kdy u obce Bačalky na Jičínsku srazilo osobní auto dva silničáře, jeden z nich nepřežil.

V říjnu 2015 na dálnici D5 srazilo u Prahy nákladní auto muže, který čistil u svodidel kanálové svody. Na místě zemřel. Vážné nehody, kdy někdo srazil silničáře při práci, se staly také v září 2015 na kilometru 63,5 dálnice D5 nebo v lednu 2018 na dálnici D10 u Mladé Boleslavi, v obou případech pracovníci údržby vyvázli s těžkými zraněními.

Reklama

Doporučované