Hlavní obsah

Kampaň chce ukázat světovost zajímavých moravskoslezských míst

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Moravskoslezský kraj chce nastartovat cestovní ruch v regionu zasažený koronavirovou pandemií i s pomocí on-line kampaně nazvané Máme světový kraj.

Článek

Má představit zajímavá místa v regionu, která mají spojitost se světovými atrakcemi. Novinářům to dnes řekli zástupci kraje.

„Spousta lidí si neumí dovolenou představit bez ležení na pláži u all inclusive hotelu. Letošní léto ale bude kvůli pandemii koronaviru jiné. Pojďme to vzít jako příležitost! Náš kraj má spoustu úžasných míst, o kterých možná víme, máme to za humny, ale nebyli jsme tam buď vůbec, nebo je to už hodně dávno,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Osobně zahájil internetovou výzvu, jejímž prostřednictvím mají známé osobnosti regionu zvát k návštěvě kraje a jeho zajímavých míst. Vondrák ve svém videopříspěvku zve na Kozmické louky, kde se pasou divoké koně a podle hejtmana svou atmosférou připomínají Divoký západ. Hejtman k další pozvánce na oblíbené místo vyzval zpěváka skupiny Mirai Miraie Navrátila.

Hlavní myšlenkou kampaně je představit lokality v Moravskoslezském kraji, které konkurují těm světovým. Většina vybraných míst v kraji je s těmi světovými spjata nejen podobou, ale i prostřednictvím nevšedních příběhů nebo zajímavých osobností. Jedním ze „světových“ míst je například zámek ve Slezských Rudolticích, který na první pohled připomíná palác ve Versailles. Kromě sociálních sítí se turisté s kampaní mohou seznámit i na webové prezentaci www.mamesvetovykraj.cz.

Reklama

Doporučované