Hlavní obsah

Karel Komárek prodal dům na Floridě za půl miliardy. Má devět koupelen

Foto: Seznam Zprávy

Honosné sídlo Karla Komárka na Floridě.

Reklama

Společnost Sarah & Co. ovládaná Karlem Komárkem prodala honosné sídlo v americkém státě Florida za 26,6 milionu dolarů.

Článek

Jeden z nejbohatších Čechů Karel Komárek, který vlastní skupinu KKCG, se po sedmi letech zbavil své floridské vily v městečku Manalapan v Palm Beach. Informaci, na kterou upozornil deník South Florida Business Journal, pro SZ Byznys potvrdila ředitelka komunikace skupiny KKCG Dana Dvořáková.

Komárkova firma Sarah & Co. honosné obydlí prodala za 26,6 milionu dolarů (587 milionů korun). V roce 2013 přitom tuzemský miliardář dům kupoval za 16,35 milionu (361 milionů korun). Vila byla postavena v roce 2011 na pozemku přes pět tisíc metrů čtverečních. Má sedm pokojů, devět koupelen, plážovou kabinu, bazén a také například vinotéku.

Vila s více než tisíci metry čtverečními obytné plochy leží na břehu vodního kanálu, na druhé pak tunelem pod silnicí sousedí s volným mořem. Prodej podle informací SZ Byznys souvisí s tím, že rodina Karla Komárka dlouhodobě žije ve Švýcarsku.

Komárek je majitelem skupiny KKCG, kterou založil v devadesátých letech. V současnosti se skupina soustředí na loterie a herní průmysl, zpracování ropy a zemního plynu, informační technologie a nemovitosti. Komárkův majetek je oceňován na vyšší desítky miliard korun. Hojně se věnuje filantropii. Jeho sestra Jitka Komárková Cechlová ovládá skupinu Bonatrans, která vyrábí hlavně železniční dvojkolí.

Reklama

Doporučované