Hlavní obsah

Karlovy Vary opět řeší, kam se symfonickým orchestrem

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Vedení Karlových Varů znovu řeší, kam umístit zázemí pro Karlovarský symfonický orchestr.

Článek

„Současné zázemí v Lázních III skončí podle smlouvy v roce 2022 a připravovaná vestavba nového koncertního sálu do budovy Císařských lázní je před dokončením její současné rekonstrukce značně riskantní,“ řekl náměstek primátorky Tomáš Trtek.

Původně se počítalo, že vestavba koncertního sálu do Císařských lázní by se mohla realizovat zároveň s rekonstrukcí budovy, kterou zadal Karlovarský kraj. Jenže je potřeba vyřešit technické i právní podmínky.

„Já, když si dám všechny tyto věci, technologie, finance a právní věci, dohromady, tak mi z toho vychází, že by to bylo značně komplikované a do budoucna by to krajskému úřadu mohlo značně ztížit vyjednávací pozici při jednání s dodavatelem,“ uvedl Trtek.

Císařské lázně by měly být podle zatím platné smlouvy hotové v polovině roku 2023. Případná vestavba po skončení rekonstrukce by pak mohla začít v roce 2023 a určitě by trvala nejméně rok.

Primátorčin náměstek Josef Kopfstein proto zároveň začal jednat s majitelem Lázní III. o možném prodloužení působení orchestru v budově. Podle Kopfsteina mají majitelé ochotu jednat, ale konkrétní podmínky na stole zatím nejsou.

Další možností by mohl být Lidový dům v Karlových Varech - Staré Roli. Ten ale podle názoru ředitele symfoniků Petra Polívky není pro působení orchestru příliš vhodný, a to jak akustikou, nedostatkem prostoru pro skladování nástrojů, tak i polohou mimo centrum města.

Podle náměstka Trtka by tak město mělo zvážit všechny možnosti a případná rizika a zřejmě do konce roku doporučit variantu, kde by mohl symfonický orchestr v dalších letech působit.

Reklama

Doporučované