Hlavní obsah

Kdyby to byl kdokoliv jiný, tak nezávodí, říká Cink o dopingovém podezření Frooma

„Nikdo mu nemůže zakázat závodit, ale Sky by se k tomu měla postavit trošku jinak,” říká Cink o vítězi Gira d'Italia.Video: Josef Mačí, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na Giru si dojel pro kompletní sadu vítězství na Grand Tours. Jestli mu zůstanou, rozhodnou teprve dopingoví komisaři.

Článek

Britský cyklista Chris Froome se zařadil mezi legendy Eddyho Merckxe a Bernarda Hinaulta. Jako teprve třetí jezdec v historii vyhrál v řadě všechny tři Grand Tours - Vueltu, Tour de France i nyní Giro d'Italia. Růžový dres získal po neuvěřitelnému nástupu 80 kilometrů před cílem 19. etapy. Útokem překvapil i českého cyklistu Ondřeje Cinka, který loni s Froomem závodil na Tour de France.

„Jeho nástup mě docela šokoval. Nikdy jsem to u něj neviděl, že by nastupoval 80 kilometrů před cílem. Zkoušel to většinou v závěru nebo posledním kopci,” řekl k taktice Frooma český cyklista, který se po roce na silnici vrátil zpět k horskému kolu.

Froomeův historický zápis se ale může ještě přepisovat. Čtyřnásobného vítěze Tour de France totiž vyšetřuje od podzimu minulého roku cyklistická unie. Během vítězství na loňské Vueltě překročil Froome povolený limit léku na astma salbutamolu v moči. I přes dopingové podezření ale závodí dál.

„Kdyby to byl jakýkoliv jiný jezdec, tak nezávodí. Ale v tom je vidět síla Sky a jaké oni mají prostředky. Nikdo mu nemůže zakázat závodit, ale jeho stáj by se k tomu měla postavit trošku jinak,” dodává Cink.

Reklama

Doporučované