Hlavní obsah

Když chybí odpovědnost lidem, mají být odpovědné firmy, zamýšlí se jedna z nejmocnějších žen Česka

Kam to bude? Tentokrát určí členka představenstva energetického gigantu ČEZ Michaela Chaloupková.

 

Reklama

Na netradiční jízdu jsme v pořadu Kam to bude? tentokrát vzali členku představenstva energetického kolosu ČEZ Michaelu Chaloupkovou.

Článek

Pamatujete dětskou říkanku o tatrovce, důchodci a přechodu? I mocná manažerka ČEZ Michaela Chaloupková ji zná. A možná i kvůli ní jí bezpečnost na silnicích leží na srdci.

„Že má chodec absolutní přednost, není úplně ideální. Často jako chodec vidíte auto spíš, než aby vás viděl řidič,“ vypráví v novém díle pořadu Kam to bude? jedna z deseti nejmocnějších žen Česka, která stojí za projektem takzvaných Oranžových přechodů. ČEZ v něm zajišťuje osvětlení nebezpečných „zeber“.

Podle Chaloupkové se firmy odklánějí od líbivých projektů v rámci snah o společenskou odpovědnost a spíše hledají věci, které souvisejí s jejich byznysem.

Mohou být ale firmy odpovědné, když nejsou odpovědní lidé, kteří se s klidem vrhají s jistotou přednosti před auta? A záleží na tom vůbec zaměstnancům, nebo slyší především na finanční bonusy a benefity? Proč se ženy v byznysu tak těžko prosazují na vedoucí funkce? A štvou ji účty za elektřinu? I o tom v druhé epizodě neotřelého pořadu Kam to bude?, kterou uvidíte už ve čtvrtek na Seznamu.

Komerčním partnerem pořadu je Jaguar Land Rover.

Reklama

Doporučované