Hlavní obsah

Kellner otevřel novou halu, první v ní bude skupina Kabát. Po ní osm tisíc anesteziologů

O2 universum v sousedství své větší sestry – O2 areny.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Návratnost investice do haly O2 universum je plánována asi na 16 let.

Článek

Návratnost investice do multifunkční haly O2 universum v Praze 9 je plánována asi na 16 let, celkové náklady dosáhly 1,4 miliardy korun, řekl při dnešním slavnostním otevření haly generální ředitel společnosti Bestsport Robert Schaffer.

Bestsport, který je členem skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, halu vlastní a provozuje. Roční režijní náklady Schaffer odhaduje na 50 milionů korun, ke stávajícímu stavu přibude 25 zaměstnanců. První akcí v hale bude čtvrteční koncert skupiny Kabát.

Nový komplex, který navazuje na O2 arenu z jižní strany, má rozlohu téměř 50 tisíc metrů čtverečních ve čtyřech podlažích. Po dostavbě bude mít až 21 sálů různých velikostí s kapacitou 10 tisíc návštěvníků. Největší sál s kapacitou 4 500 lidí bude využíván i pro pořádání středně velkých koncertů a sportovních utkání. Tribuny budou zatahovací a výška sálu 12,5 metru umožní pořádat například tenisové, basketbalové, florbalové nebo volejbalové zápasy.

Multifunkční centrum vzniklo na místě takzvané „malé arény“, která byla postavena ve stejné době jako O2 arena, tedy v letech 2003 až 2004. Tehdejším záměrem bylo mít také tréninkovou plochu, která by se využívala při hokejovém mistrovství světa v roce 2004. Hrubá stavba ovšem byla zakonzervována.

O2 universum by mělo sloužit jako centrum zejména pro pořádání velkých mezinárodních kongresů a firemních akcí. „Díky několika vchodům a členitosti objektu může O2 universum posloužit pro konference a firemní setkání pro několik stovek účastníků, stejně tak je po spojení všech prostor vhodné pro kongresy s několika tisíci účastníků. Po zahrnutí stávající O2 areny na všech čtyřech podlažích můžeme hostit akci s účastí až 28 000 návštěvníků,“ doplnil Schaffer.

První návštěvníky přivítá O2 universum ve čtvrtek, kdy v největším sále A vystoupí česká skupina Kabát. V polovině listopadu se zde uskuteční koncert pražské filharmonie, která zahraje Beethovenovu 9. symfonii. Prvním potvrzeným mezinárodním kongresem je 17. světový kongres anesteziologů WFSA začátkem září 2020, kde se očekává 8 000 účastníků.

Reklama

Doporučované