Hlavní obsah

Kim důvěřuje Trumpovu „pozitivnímu myšlení“, s přípravami na summit je spokojen

Severokorejský vůdce Kim Čong-un volí před plánovaným summitem s Trumpem smířlivou rétoriku.Video: Eva Krchová, Reuters

 

Reklama

Severokorejský vůdce Kim Čong-un je spokojen s výsledky rozhovorů, jejichž účelem je připravit druhý summit s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Ve čtvrtek o tom podle agentury Reuters informovala severokorejská státní média. Trump se chce s Kimem sejít koncem února, místo vrcholné schůzky ještě oznámeno nebylo.

Článek

Kim Čong-un podle severokorejské státní agentury KCNA prohlásil, že bude důvěřovat Trumpovu „pozitivnímu směru myšlení“. Před několika týdny přitom diktátor varoval, že by se Pchjongjang mohl vydat jinou cestou, pokud USA budou na KLDR kvůli jadernému odzbrojení vyvíjet přílišný nátlak.

„Kim Čon-un řekl, že bude důvěřovat pozitivnímu směru myšlení prezidenta Trumpa, vyčkávat s trpělivostí a dobrou vírou a společně s USA krok za krokem postupovat k cíli,“ oznámila KCNA. Dodala, že Kim s velkým uspokojením přijal zprávy o výsledcích jednání americké a severokorejské delegace a také „skvělý dopis“ od Trumpa.

První summit se konal loni v červnu v Singapuru a Trump s lídrem KLDR se na něm shodli, že chtějí Korejský poloostrov bez jaderných zbraní. Harmonogram nukleárního odzbrojení si ale nestanovili, což by mohl napravit druhý summit.

Reklama

Doporučované