Hlavní obsah

Kladno bude modernizovat IT, umožní dělat více úředních úkonů elektronicky

Ilustrační foto.

Reklama

Kladno bude modernizovat IT technologie, nová zařízení umožní dělat více úředních úkonů elektronicky, vzroste i kyberbezpečnost.

Článek

„Nyní je vypsaný tendr v hodnotě téměř šest milionů korun bez DPH. Jde o klíčovou obnovu,“ řekla mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.

Investice do IT vybavení se má týkat serverů, archivujících zařízení či sítí, součástí veřejné zakázky je i systémová podpora. „Od nových serverů očekáváme samozřejmě lepší výkonnost i navýšení kapacity pro data. Naším cílem je pokrýt potřeby úřadu, které se v návaznosti na profesionalizaci a snahy o digitalizaci služeb stále zvyšují,“ uvedla Růžková. Modernizace systémů umožní též zálohové zabezpečení až jeden rok zpět.

Pokud město v tendru vybere dodavatele, mělo by mít nové technologie do čtyř měsíců od uzavření smlouvy, dodavatelská podpora pak má trvat tři roky.

Všechny stávající informační systémy a aplikace Kladna město provozuje v technologickém centru, které je kvůli zabezpečení ve dvou lokalitách propojených optickou sítí. Primární část je v budově radnice na náměstí Starosty Pavla a druhá v budově Městské policie Kladno také na náměstí Starosty Pavla.

Kladno před několika týdny založilo městskou společnost, jejímž hlavním úkolem bude technologie zprofesionalizovat, a to nejen ty provozované magistrátem, ale podporu poskytne i kladenským základním školám a postupně i městským organizacím.

Rozsáhle modernizovat systémy městského úřadu a některé procesy dělat automaticky, případně roboticky chce také Mělník. Jde o aktivitu, jež je součástí dvouletého projektu, který potrvá až do roku 2023. Hodnota tendru v tomto případě činí přibližně dva miliony korun. Cílem je usnadnění a vylepšení práce úředníků. Kladno má téměř 70.000 obyvatel, Mělník přibližně 20.000.

Reklama

Související témata:

Doporučované