Hlavní obsah

KLDR nemá smysl pro humor, vypasená německá krysa a čuník na útěku

Výběr událostí očima Šimona Felendy.Video: Šimon Felenda

 

Reklama

Události dne vybíral Šimon Felenda.

Článek

Australským hasičům se podařilo natočit ohnivé tornádo. „Ohňádo“ natočil dobrovolný hasič Thompson Brook v Southamptonu, když s kolegy bojoval se stepním požárem. Ohnivý vír se proháněl mezi borovicemi, jako by se nechumelilo.

Šetříte na dovolenou? Šetřete raději na parkování na letišti. Sociálními sítěmi prolétl snímek, který zobrazuje papír nalepený na zadním skle automobilu parkujícího na pražském letišti. Podle něj majitel vozu musí za parkování uhradit 62 400 korun. Podle mluvčího letiště nejde o oficiální výzvu, fotku ale za podvrh neoznačil.

V Hanoji se vystřídali dva Kim Čong-unové. Jeden pravý na něj přijel a druhého deportovali z místního letiště. Imitátora severokorejského vůdce, Howarda X, poslali z vietnamského letiště pryč den před tím, než do Vietnamu dorazil pravý Kim Čong-un. Podle zklamaného imitátora Severní Korea nemá smysl pro humor.

V Německu proběhla velká záchranná operace. Dobrovolní hasiči zde zachraňovali vypasenou krysu zaseknutou ve víku od kanálu. Po několika napínavých chvílích se jim hlodavce podařilo vyprostit. Na jednu krysu bylo potřeba devět hasičů.

Jako z Jeníčka a Mařenky. V americkém Ohiu utekl majitelům čuník jménem Charlotte. Policisté při odchytu použili sušenky Oreo, aby se k Charlotte dostali dostatečně blízko a mohli zvíře odchytit. Čuník si chvíli pobyl ve vazbě, než si ho vyzvedli majitelé.

Reklama

Doporučované