Hlavní obsah

KLDR odpálila další balistickou raketu, dopadla do moře v japonské zóně

Severní Korea odpálila další balistickou raketuVideo: AP

 

Reklama

KLDR odpálila po více než dvou měsících další balistickou raketu. Letěla zhruba 50 minut a dopadla do moře, do japonské výlučné ekonomické zóny, zatím není znám její typ.

Článek

Severní Korea v úterý večer středoevropského času odpálila z provincie Jižní Pchjongan další balistickou raketu. Informovala o tom jihokorejská tisková agentura Jonhap s odvoláním na generální štáb. Informaci o odpálení střely potvrdily agentuře Reuters i zdroje z americké vlády.

Raketa letěla zhruba 50 minut a dopadla do moře, do japonské výlučné ekonomické zóny, maximálně 370 kilometrů od japonského pobřeží.

Japonský premiér Šinzó Abe svolal mimořádné zasedání vlády. Japonsko se proti dalšímu severokorejskému raketovému testu ostře ohradilo.

O raketovém testu byl informován americký prezident Donald Trump, uvedl Bílý dům. Jižní Korea a Spojené státy analyzují, o jaký typ rakety se jednalo.

KLDR od dubna do září odpálila každý měsíc dvě až tři střely. O tom, že se Pchjongjang chystá k dalšímu raketovému testu, informovaly dnes Japonsko i americké vládní zdroje.

Poslední raketu Severní Korea odpálila 15. září. Poté, co přeletěla japonský ostrov Hokkaidó, dopadla do Tichého oceánu.

Reklama

Doporučované