Hlavní obsah

Klub se maskoval za členské poplatky, hostům hrozí vysoké pokuty

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Přerovští policisté odhalili v Kokorách na Přerovsku klub, který navzdory vládním opatřením fungoval dál. V jeho prostorách byl v pátek před půlnocí provozovatel a dalších devět lidí. Hrozí jim vysoké pokuty.

Článek

„V pátek pár minut před půlnocí jsme na linku tísňového volání obdrželi oznámení, že v obci Kokory v místním klubu dochází k porušení vládního nařízení. Z objektu je slyšet hlasitá hudba a dle oznamovatele se tak má dít každý pátek. Na místo byla vyslána policejní hlídka, která zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Ve vnitřních prostorách se nacházel větší počet osob,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V klubu byl jeho provozovatel s dalšími devíti lidmi, dva z nich jsou mladiství. Policie všechny vykázala. „Byli obeznámeni s tím, že se dopustili přestupku proti krizovému zákonu, ze kterého se budou zodpovídat před správním orgánem, který rozhodne o uložení sankcí. Přestupku proti stejnému zákonu se dopustil i provozovatel klubu, jehož nezodpovědné počínání bude taktéž řešit správní orgán ve správním řízení,“ dodala policejní mluvčí.

Na internetových stránkách klubu byla uvedená informace o zahájení provozu klubu od 2. října 2020 pro zájemce o členství v klubu s provozní dobou každý pátek od 18:00 hodin s vratným registračním příspěvkem 50 korun.

„Událost je stále ve fázi dokumentace a po jejím řádném zpracování bude materiál postoupen příslušnému správnímu orgánu, který rozhodne o potrestání všech účastníků, kteří svým jednáním porušili vládní nařízení v době nouzového stavu a porušili dané zákazy. Z tohoto důvodu nelze v současné době sdělit, jaké postihy jednotlivým účastníkům hrozí,“ podotkla Zajícová.

Jak již Seznam Zprávy informovaly, za podobný přečin, tedy noční schůzku v restauraci, hrozí ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi kromě jiného pokuta deset tisíc.

Při jarních omezeních hygienici také dávali lidem pokuty. Ne vysoké, například 500 korun za skupinové popíjení u výdejového okénka. Většinou přestupky zjistili policisté nebo strážníci a předali je hygienikům k vyřízení.

Vážnější problém může mít majitel. Podnikatelům totiž hrozí pokuta až 10 milionů.

Reklama

Doporučované