Hlavní obsah

Kohouti, či potápky? vtipkoval Mádl s Hoškem. Zvážněli u příběhu tragédie a zmrtvýchvstání United

Fotbalový glosář Luďka Mádla - tentokrát čistě britský.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbalový glosář o penaltách v zápase Liverpool-Tottenham i 60. výročí velkého leteckého neštěstí.

Článek

Fotbalový glosář se tentokrát uchýlil výhradně na Britské ostrovy. Luděk Mádl s Jiřím Hoškem detailně rozebrali divoký průběh šlágru anglické Premier League mezi týmy Liverpoolu a Tottenhamu Hotspur (2:2).

Ve prospěch hostí byly nařízeny dva diskutabilní pokutové kopy a příznivec Tottenhamu Jiří Hošek proto musel čelit vtípkům, že se jeho oblíbený tým, přezdívaný Kohouti, tentokrát změnil v Potápky. „Protože anglický výraz pro simulování v šestnáctce diving odkazuje právě k potápění,” rýpnul si Mádl.

V glosáři s Jiřím Hoškem rozebrali i formu posíleného Arsenalu právě před sobotním derby s Tottenhamem, jakož i pohádkovou smlouvu, které se dočkal německý reprezentant Mesut Özil.

Velkou, už ve vážnějším duchu vedenou část diskuze pak věnovali úternímu 60. výročí tragédie, kdy u Mnichova při leteckém neštěstí zahynula při návratu z utkání Poháru mistrů evropských zemí (PMEZ) velká část týmu Manchester United.

A vznikla tak klubová legenda o nezlomnosti United, podložená mimořádným skutečným příběhem, který vyvrcholil o 10 let později triumfem nového týmu fotbalových „dětí” manažera Matta Busbyho právě v PMEZ, soutěži, která předcházela dnešní Lize mistrů. Více ve videu nad textem.

Reklama

Doporučované