Hlavní obsah

Komik Miloš Knor je v padesáti důchodce, jeho měsíční renta vás pobaví

Moderátor Miloš Knor ve studiu Slavných: Od pořadu Na stojáka do důchodu. A co dál?Video: Kristýna Gregorová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Komik a moderátor Miloš Knor je v padesáti letech důchodce. Díky penzijnímu připojištění, které si platil 25 let, pobírá doživotní měsíční rentu ve výši 160 korun. „Učím se s tou částkou žít,“ vtipkoval v pořadu Slavní na Televizi Seznam. Na starobní důchod si ale ještě počká. A tak stále pracuje jako stand-up komik.

Článek

Český stand-up funguje už deset let. Jako první s ním přišel projekt Na stojáka, v němž Miloš Knor také působil. Televizní pódium mu ale bylo malé a chtěl vyrazit do klubů, jenže v tomto bodě nedošlo ke shodě. „Chtěl jsem jezdit po republice se stojáky, ale jednání se vlekla příliš dlouho a rok jsme se nedokázali dohodnout. A tak jsem kvůli licenčním problémům založil projekt Komici s. r. o., s nímž jsem mohl vyjet mezi lidi. Byli jsme první, kdo to udělal,“ zavzpomínal Miloš Knor.

Podle něj se scéna stand-upu proměnila. Přibývá nových tváří. „Vnímám generační změny. Začaly se objevovat nové mladé tváře, přibývá jich jak hub po dešti a myslím, že je to tak správně. Naši diváci taky zestárli. I to byl důvod, proč jsem program přesunul z klubu do divadla,“ přiznal komik.

Miloš Knor se momentálně věnuje práci v Českém rozhlase, kde se na „dvojce“ stal jedním z ranních glosátorů. Pro rozhlas rovněž chystá silvestrovský pořad. Dál prý bude k vidění nejen v divadlech, ale i ve zmíněných klubech.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované