Hlavní obsah

Komunisté brexitují. Rozloučili se, ale ještě neodešli

Brexitové novotvary, komunistické krádeže a Dornan v roli Batmana. Zkrátka nejdůležitější události dne.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Novotvar „brexitovat“ znamená rozloučit se, ale nikdy neodejít. Přesně to udělali čeští komunisté. Den očima Josefa Mačího.

Článek

Zbrexitované brexitování

Brexit je už takový fenomén, že mění i češtinu. Nová slovíčka zaznamenává web Čeština 2.0, který je publikuje i na Twitteru. Jak byste použili třeba sloveso Zbrexit? Je to něco jako zkazit, nebo to úplně po...zkazit. Brexitovat zase znamená rozloučit se, ale neodejít. Tento novotvar okomentoval vtipně i britský velvyslanec v Česku Nick Archer. Prý mu nerozumí.

Češi koupí i zkažené polské maso

Polsko dalo světu Mikuláše Koperníka, Sexmisi nebo esperanto. K jídlu má ale zvláštní vztah. V pečivu se občas objeví posypová sůl, kuřata nadopují zakázanými antibiotiky nebo aktuálně vyvezou tři tuny zkaženého masa. Ale nebojte, sousedé, Čechům jde hlavně o cenu. Dokud to bude levné, koupíme cokoliv.

Polámaný Turek

Ani radikální slávisté nemohli sparťanům přát tragédii jménem Semih Kaya. Ten je už naštěstí zpátky doma. V tureckém Galatasaray ho fanoušci bouřlivě přivítali. Zatím je tam ale jen na hostování. Ve Spartě se za rok a půl stihl akorát čtyřikrát zranit, rozstřelit svůj Mercedes a vydělat asi 50 milionů.

Padesát odstínů Batmana

Batmana už nebude hrát Ben Affleck. Vyhneme se tak smutným pohledům a trapným momentům. Nikdy ale není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Mladšího Batmana by tak mohl hrát třeba Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi.

S palcátem na rekreaci

Co bylo ukradeno, musí být navráceno, píší Haló noviny. Konečně se i komunisté probrali. Jo, tak ne. Církvím, ani nikomu jinému se prý nic neukradlo. Zcizeno bylo jen právo na práci a rekreační zařízení po celé naší vlasti. Píše komunistka Žižková. To už je moc, to musí být pseudonym.

Reklama

Související témata:

Doporučované