Hlavní obsah

Notre Dame či Champs-Élysées z výšky a virtuálně. Francouzská společnost láká turisty na netradiční prohlídku Paříže

Prohlídka pařížských památek pomocí virtuální reality.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Od konce března mají lidé možnost proletět se v těsné blízkosti nejznámějších pařížských památek. A to díky virtuální realitě.

Článek

Francouzská společnost FlyView posunula virtuální realitu novým směrem. Od konce března lidem umožní se doslova proletět nad památkami Paříže. Zábava začíná v hale připomínající letištní terminál, kde návštěvníci vidí čas odletu imaginárního letadla. Poté se postaví na takzvaný „jatpack” simulující pohyb letadla, nasadí si brýle s virtuální realitou a zábava může začít.

V průběhu letu se lidé podívají na zhruba dvacítku památek francouzské metropole, včetně Eiffelovy věže, Vítězného oblouku nebo ulice Champs-Élysées. Výlet končí leteckým pohledem na architektonické detaily katedrály Notre Dame.

Jeden z pasažérů virtuálního letu sdílel své dojmy a řekl, že to „bylo spíše dobrodružství než hra“. „Můžete objevovat Paříž a všechny její památky. Máte různé pocity, letíte nahoru a dolů. Je to opravdu příjemné. Můžete objevovat Paříž jako nikdy předtím,” řekl účastník virtuálního letu.

Záběry jsou pořízené pomocí dronu vybaveného sedmi kamerami a celý projekt trvalo zrealizovat tři roky. Podle zakladatele společnosti FlyView Arnauda Houetta bylo na celém počinu nejtěžší získat oprávnění k natáčení všech památek z tak těsné blízkosti. Dodal, že se jedná o jedinečný projekt, který ve světě nemá obdobu.

Reklama

Doporučované