Hlavní obsah

Kouzelná flétna a k tomu sci-fi. Pro co si šel Miroslav Krobot do městské knihovny?

Co čte, poslouchá a na co se dívá Miroslav Krobot.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Každý týden jdeme za jednou osobností, abychom se zeptali, co poslouchá, na co se dívá a co čte. Nahlédněte s námi do soukromého světa kultury.

Článek

„Tuhle knihu mám teď ze své oblíbené městské knihovny, je to Temná inteligence od Neala Ashera,” ukazuje Miroslav Krobot titul, který si nosí s sebou. A přiznává, že v poslední době čte hlavně sci-fi nebo fantasy. „Nevím proč, ještě jsem si to v sobě nerozebíral.“

Z filmů si oblíbil 3 billboardy kousek za Ebbingem. „Je to současný film, který se vyjadřuje vysloveně k věci. A také je nádherně zahraný.“ Pokud má zrovna volno, rád se vrací ke Kouzelné flétně. Proč ho přitahuje zrovna Mozart a co v něm hledá? Sledujte ve videu výše.

Rubrika Moje kultura je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Miroslav Krobot (1951) je český divadelní i filmový režisér a herec. Od devadesátých letech nastoupil jako kmenový režisér do Národního divadla, kde získal mimo jiné Cenu Alfréda Radoka za vlastní dramatizaci románu bratří Mrštíků Rok na vsi. V roce 1996 se stal uměleckým šéfem Dejvického divadla, kam si tehdy přivedl celý absolventský ročník z DAMU.

Další Cenu Alfréda Radoka získal jako herec za ztvárnění postavy otce v Zelenkově autorské inscenaci Příběhy obyčejného šílenství. Stejnojmenným filmem se Krobot později uvedl jako filmový herec, následovaly role ve snímku Alois Nebel nebo Přes kosti mrtvých. Filmy také režíruje, zatím uvedl Díru u Hanušovic a Kvarteto.

Kultura TW: Vojtěch Dyk, Miroslav Krobot a vítěz Pulitzerovy ceny Colson Whitehead.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované