Hlavní obsah

Kouzelník chtěl předvést Houdiniho trik a uniknout z klece pod vodou. Nejspíš se utopil

Foto: twitter.com/Assumptaleader, Seznam Zprávy

Indický kouzelník Mandrake.

Reklama

„Pokud se dokážu osvobodit, bude to zázrak, pokud ne, bude to tragédie,” tak zněla pravděpodobně poslední slova kouzelníka přezdívaného Mandrake předtím, než se v kleci spoutaný řetězem se šesti zámky spustil pod hladinu Gangy. Takzvaný Houdiniho trik se mu ale nejspíš nepovedl, jelikož se z vody nevynořil a policie po něm od té doby pátrá.

Článek

Indický kouzelník Chanchal Lahiri, vystupující pod přezdívkou Mandrake, se v neděli chtěl pokusit o předvedení triku známého eskapisty Harryho Houdiniho, který proslul unikáním z pout, svěracích kazajek, zašitých pytlů, uzamčených klecí a beden na suchu i pod vodou. Nechal si proto svázat ruce a nohy, zavázat oči a zavřít do klece, v níž se ponořil do řeky Huglí, západního ramene posvátné řeky Gangy. Před provedením sdělil podle deníku The Independent fotografovi Jayantu Shawovi: „Pokud se dokážu osvobodit, bude to zázrak, pokud ne, bude to tragédie.”

Představení na břehu sledovali diváci, kteří po určité době začali mít obavy a podle vyjádření indického policisty začali i panikařit. Kouzelník se totiž z vody nevynořil.

Nebylo to poprvé, co se Mandrake pokusil o podvodní únikový trik – v roce 2013 se ponořil do hloubky téměř deseti metrů v kleci se šesti zámky, z níž vyplaval za šest vteřin. Přihlížející ale o kouzlu pochybovali, jelikož brána klece byla podle nich viditelně falešná. Před dvaceti lety se Lahiri taktéž potopil do řeky Huglí, a to ve skleněném boxu, z něhož se mu podařilo bezpečně uniknout.

Svědkem tohoto triku tehdy rovněž byl fotograf Shaw. „Nikdy by mě nenapadlo, že by se tentokrát z vody nevynořil,” uvedl. Policie s týmem potápěčů oblast prohledala, po čtyřicetiletém kouzelníkovi však nadále pátrá. Podle vyjádření jednoho z policistů pro místní deník Hindustan Times nemůže být prohlášen za mrtvého, dokud se nenajde jeho tělo.

Reklama

Související témata:

Doporučované