Hlavní obsah

Král 3D tisku koupil firemní zámek. V cíli nejslavnějšího českého pochodu

Proč Josef Průša koupil pro svou firmu zámeček? Dozvíte se ve videu.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost Prusa Research si koupila „firemní zámek“. Teambuildingy teď král 3D tisku Josef Průša pořádá ve vlastním – na zámku Prčice.

Článek

Během pandemie se Josef Průša, šéf firmy Prusa Research, rozhodl, že by bylo dobré vlastnit firemní chatu. Místo, které by sloužilo k rekreacím, teambuildingům, home office či firemním srazům. Dnes je firma Prusa Research novým majitelem zámku Prčice v obci Sedlec.

„Chtěli jsme bezpečné útočiště za Prahou pro náš tým. To se podařilo, děláme tam teambuildingy, a když je někdo otrávený z toho, že má sedět v Praze v kanceláři, tak může odjet pracovat tam,“ říká Průša s tím, že zejména teambuildingy jsou v novém sídle úspěšné.

Už jsme tam vymysleli spoustu nových věcí. Po tom roce a něco pandemie je změna prostředí dost osvěžující.
Josef Průša, zakladatel Prusa Research

„Už jsme tam vymysleli spoustu nových věcí. Po tom roce a něco pandemie je změna prostředí dost osvěžující. Předtím jsme byli zvyklí jezdit společně po výstavách po celém světě, o to jsme přišli, a tak jsme teď na zámku,“ dodává Průša.

Zámky firem a podnikatelů

Protivín – novým majitelem je mezinárodní investiční skupina IC Group. Zámek koupila za 100 milionů korun. Otevřít ho chce v první polovině příštího roku.

Zámeček Dukovany – šéf firmy TTS energo Richard Horký ho získal před pěti lety. Celý objekt zrekonstruoval a otevřel veřejnosti. Nyní ho prodává.

Zámek Koloděje – majitel Třineckých železáren a sítě nemocnic Agel Tomáš Chrenek ho i s přilehlou oborou koupil od restituenta Vítězslava Kumpery za téměř čtvrt miliardy.

Přemyslovice – zámek z 18. století, který se nachází nedaleko Olomouce, získal v roce 2016 Richard Benýšek.

Za kolik společnost sídlo, jehož historie sahá do 12. století a které v minulosti vlastnili Rožmberkové či Valdštejnové, koupila, nechce Josef Průša sdělovat. Jak ale firma píše na stránkách zámku, v plánu má zámek a okolí nadále zvelebovat a upravovat, zámecký park pak po domluvě nabízí k pronajmutí i pro soukromé akce.

Prusa Research je česká firma, její majitelé jsou Josef Průša, jeho bratr Michal a jejich jmenovec Ondřej. Společnost začala před devíti lety ve smíchovském sklepě, dnes má 700 zaměstnanců a v roce 2020 měla tržby přes 2 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované