Hlavní obsah

Král se vrací domů. Bude Jágr za Kladno v sobotu hrát, nebo kličkovat v pravidlech?

Návrat Jaromíra Jágra z NHL domů je tady.

 

Reklama

Kladno potvrdilo přestup legendy. Aby za něj ale Jaromír Jágr mohl hrát i případnou baráž, měl by nastoupit už v sobotu proti Benátkám. Je otázkou, jestli po zranění zvládne celý zápas, nebo obehraje hokejové předpisy.

Článek

Jaromír Jágr ještě nedorazil do Česka, dokonce ani samotné vedení Rytířů Kladna netuší, v jakém zdravotním stavu se po nepovedeném angažmá v Calgary vrátí. Zpráva o jeho definitivním konci v NHL a návratu domů přesto v Česku vzbudila obrovskou euforii.

České Budějovice, Slavia i Přerov ohlásily už v průběhu dopoledne na své domácí zápasy s Kladnem vyprodáno, Benátky dokonce usilují o to, aby se sobotní zápas přesunul do liberecké Home Credit Arény.

Tuto myšlenku ale musí posvětit sám Jágr, aby tisíce fanoušků nezůstaly zklamané. Existuje totiž varianta, že by Jágr do zápasu nastoupil třeba jen na jedno střídání, aby si připsal start v utkání a pak z něj odstoupil. Jde o kličku v pravidlech.

Aby Jágr mohl za své Kladno nastoupit i v případné baráži o Tipsport extraligu, potřebuje v dresu Rytířů Kladno do té doby odehrát minimálně patnáct zápasů. A v tomhle ohledu už jednoho z favoritů první ligy tlačí čas. V teoretickém případě, že by Kladno zvládlo play off bez zaváhání, je právě sobotní duel proti Benátkám ten patnáctý.

Jágr tak bude muset do zápasů, byť jen na jedno střídání, nastupovat i v případě jakéhokoliv zranění.

„V tuto chvíli nemůžu potvrdit to, kdy se Jaromír Jágr zapojí do tréninku, kdy se prvně objeví v zápase. Vše bude záležet na tom, jak se aklimatizuje a jak se bude cítit,“ řekl tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.

Na internetu se rovněž objevily spekulace o tom, že by si Jágr mohl vyřídit střídavý start do některého z extraligových klubů. Už v létě o jeho služby vyjádřily zájem Plzeň nebo Třinec. I tato varianta se jeví jako nepravděpodobná. Tedy alespoň za předpokladu, že Jaromír Jágr skutečně chce pomáhat Kladnu k návratu do nejvyšší soutěže.

V tomhle ohledu je totiž klíčové datum 15. února. Po něm už hráč se střídavými starty může nastupovat pouze za jeden klub, až do chvíle, než mu skončí sezona.

Jaké jsou ale skutečné hokejové plány Jaromíra Jágra pro zbytek sezony, se veřejnost pravděpodobně dozví nejdříve až ve čtvrtek. To klub plánuje s legendou českého hokeje uspořádat velkou tiskovou konferenci.

Reklama

Doporučované