Hlavní obsah

Královnu Alžbětu II. zasáhla smrt domácího mazlíčka. S plemenem žila její rodina desítky let

Alžbětě II. zemřel poslední pes ikonického plemene.Video: AP, Youtube.com

 

Reklama

Smrtí 15letého Willowa se královská rodina poprvé od konce druhé světové války ocitla bez psa plemene velškorgi pembroke. Willow, který byl královniným oblíbencem, byl utracen kvůli rakovině.

Článek

Zemřel poslední ze psů plemene velškorgi pembroke, které chovala britská královská rodina. Téměř 15letý Willow musel být v neděli utracen kvůli rakovině. Královna Alžběta II. prý nechtěla, aby dále trpěl.

Buckinghamský palác smrt Willowa odmítl komentovat s tím, že jde o soukromou záležitost. Podle informací deníku The Telegraph je královna smrtí psa velmi zasažena, protože k němu měla blízký vztah a byl jejím oblíbencem. Ještě před víkendem ho krmila a hrála si s ním, poté se jeho stav začal zhoršovat.

Kvůli smrti Willowa je královská rodina poprvé od konce druhé světové války bez psa tohoto plemene. Willow byl ze 14. generace potomků feny Susan, kterou Alžběta, tehdy ještě jako princezna, dostala k 18. narozeninám v roce 1944. Od té doby chovala více než 30 psů plemene velškorgi pembroke. V roce 2015 královna přestala psy množit, protože je po sobě nechce zanechat po své smrti.

Willow se objevil na titulní straně magazínu Vanity Fair v roce 2016 u příležitosti královniných 90. narozenin. Na snímku fotografky Annie Leibovitz královnu kromě Willowa doprovázejí další tři psi - Holly, Vulcan a Candy. Poslední dva jsou kříženci jednoho z královniných psů plemena velškorgi pembroke a jezevčíka královniny sestry, princezny Margaret. Vulcan a Candy jsou po smrti Willowa posledními psy, které královna vlastní.

Dále si Willow zahrál také ve spotu, který zahajoval londýnskou olympiádu v roce 2012. Filmového Jamese Bonda v podání herce Daniela Craiga v něm v Buckinghamském paláci před setkáním s královnou vítali kromě Willowa další dva psi Monty a Holly.

Reklama

Doporučované