Hlavní obsah

Obrazem: Dva tituly za jeden víkend. Tak Krejčíková senzačně dobyla Paříž

Foto: ČTK

České tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková s pohárem Simonne Mathieové pro vítězky ženské čtyřhry na Roland Garros.

Reklama

aktualizováno •

Česká tenistka Barbora Krejčíková ovládla pařížský grandslam Roland Garros. Po vítězství ve dvouhře se raduje i z titulu v ženské čtyřhře, kde spolu s Kateřinou Siniakovou porazily americko-polský pár ve dvou setech 6:4 a 6:2.

Článek

Po 21 letech se stalo, aby jedna tenistka vybojovala na French Open tituly ve dvouhře i čtyřhře. Naposledy to dokázala domácí Mary Pierceová v roce 2000. Barbora Krejčíková se díky vítězství ve čtyřhře stane podruhé v kariéře světovou deblovou jedničkou.

Ve finále český pár porazil americko-polskou dvojici Bethanii Mattekovou-Sandsovou a Igu Šwiatekovou ve dvou setech 6:4 a 6:2 a získal svůj třetí grandslam. Na French Open duo Krejčíková/Siniaková triumfuje podruhé, první titul získaly české tenistky v roce 2018.

Aktuálně je před nimi ještě turnaj ve Wimbledonu a také olympijské hry v Tokiu. Pokud by se českému páru povedlo získat na olympijském turnaji medaili, šlo by o třetí cenný kov z ženské čtyřhry v řadě. V roce 2012 získal stříbrnou medaili ve čtyřhře český pár Andrea Hlaváčková/Lucie Hradecká, o čtyři roky později pak bronz dvojice Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Po dámské čtyřhře vyvrcholí Roland Garros dvouhrou mužů. První hráč světa Srb Novak Djokovič bude útočit na devatenáctý grandslamový titul a po roce 2016 druhý na French Open. Jeho soupeřem je finálový grandslamový debutant Stefanos Tsitsipas z Řecka.

+4

Reklama

Související témata:

Doporučované