Hlavní obsah

Křiklavá hrůza v Praze? Město sepsalo manuál pro boj s vizuálním smogem

Honest Guide: Vydali jsme se na procházku historickým centrem Prahy s odbornicí na regulaci vizuálního smogu. Jakých úspěchů úředníci dosáhli a kde se naopak nedaří?Video: Janek Rubeš, Honza Mikulka, Seznam Zprávy

 

Reklama

Historické centrum Prahy působí jako chaotické obludárium vizuálního smogu. Tomu by měl nastat konec, alespoň v to doufají autoři nového „Manuálu pro kultivovanou Prahu“, který v těchto dnech vychází.

Článek

Od našich diváků často dostáváme otázky typu: „Jak je možné, že tohle může v centru být?“ Oslovili jsme proto koordinátorku pro regulaci vizuálního smogu Kristýnu Drápalovou z pražského magistrátu, aby na vaše otázky odpověděla.

Podle Drápalové ne všichni provozovatelé obchodů v centru porušují vyhlášku o reklamě záměrně, často je to čistě z neznalosti. Tomu by podle ní měl nyní pomoci nový „Manuál pro kultivovanou Prahu“, který město připravilo.

Někteří provozovatelé však nařízení o regulaci reklamy záměrně ignorují a naopak vyhledávají možné skulinky a výmluvy, za které se schovávají. S těmi podle Drápalové město vede spory; ty se však v případě některých provozoven táhnou už i několik let.

Jak se daří v boji s vizuálním smogem v historickém centru hlavního města, se podívejte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované