Hlavní obsah

Krnovská radnice nechá za 76 milionů korun opravit budovu pro ZUŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Do opuštěné budovy na náměstí Míru se po rekonstrukci přestěhuje krnovská základní umělecká škola. Ta nyní sídlí ve dvou objektech, které už technicky a dispozičně nevyhovují požadavkům školy.

Článek

Město nyní hledá firmu, která opravu provede. Zájemci se mohou do vypsané soutěže hlásit do 19. března. Práce by měly být dokončené do jara roku 2023. Objekt je nyní prázdný. V minulosti v něm sídlily školy či firmy poskytující sociální služby.

„Rekonstrukce školní budovy, která byla postavena v roce 1892, zahrnuje kompletní opravu stávajících prostor a přístavbu koncertního sálu. Ten bude využíván nejen základní uměleckou školou, ale rovněž kulturními organizacemi města,“ doplnila mluvčí města Dita Círová. Sál se podle ní bude skládat ze dvou sekcí. Z foyer, které zahrnuje prostory vstupu s šatnou a hygienickým zařízením, a sálu, do něhož se vstupuje jak z foyer, tak přímo z budovy ZUŠ. Sál bude mít kapacitu 100 lidí. Jeho součástí bude terasa s vegetační dlažbou osázená zelení, která bude využívána při vhodném počasí.

Prostory školy budou po opravě využity od sklepa po půdu. Kromě učeben nebude chybět zkušebna dechového orchestru, kanceláře, hygienická zařízení a technické zázemí. Kolektivní obory, tedy výtvarný, taneční a literárně-dramatický, budou ve třetím nadzemním podlaží. Výtvarníci dostanou k dispozici dvě učebny a keramickou dílnu, učebna tanečního oboru bude mít speciální podlahu s povrchem vhodným pro dětská taneční studia, na stěnách budou umístěna zrcadla a madla. Herci budou mít vlastní učebnu. V suterénu se pamatovalo s dvěma učebnami na bubeníky, půda bude využita pro spisovnu a sklad údržby.

Reklama

Doporučované