Hlavní obsah

Kroměříž otevřela za bazénem pumptrack, okruh pro jízdu na kole v terénu

Foto: Dirty Parks

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice otevřela nově vybudovaný okruh pro jízdu na kole v terénu, takzvaný pumptrack. Je za plaveckým bazénem v Obvodové ulici. Náklady na jeho stavbu činily zhruba 835 tisíc korun.

Článek

Pumptrack je uzavřený, uměle vytvořený přírodní okruh pro jízdu na kole, který se projíždí bez šlapání. Kroměřížský je dlouhý 140 metrů, tvoří jej 29 terénních vln a pět klopených zatáček, které umožňují udržovat nebo dokonce zvyšovat rychlost jízdy pouhým pumpováním. „Na původně nevzhledném místě s bujnou vegetací tak vznikl příjemný areál, po skateparku další nové venkovní sportoviště pro širokou veřejnost. Jedná se o jeden z mála pumptracků v přírodním prostředí mezi stromy,“ uvedl místostarosta Karel Holík (ČSSD).

Okruh je podle zástupců radnice ideální pro nácvik rovnováhy, ovládání a získání základních dovedností na jízdních kolech a místem pro zábavu a pilování technických dovedností cyklistů. „Pumptrack si užijí jednotlivci, skupinky jezdců i celé rodiny. Je vhodný pro děti, mládež i dospělé bez ohledu na výkonnost i věk, ale také pro zkušené bikery. Cílem projektu bylo vytvořit ve městě vhodnou lokalitu pro zdokonalování se v jízdě na kole,“ uvedl koordinátor městské mobility Martin Gabryš.

Ve městě také vzniká nové dopravní značení pro cyklisty a pěší, podle Vondráška se také připravuje stavba cyklostezek do místních částí Postoupky a Vážany a do obce Sobělice. V lokalitě Hvězda město chystá projekt takzvaného singletrailu, tedy úzké jednostopé stezky pro horská kola.

Reklama

Doporučované