Hlavní obsah

Kroměříž zdvojnásobila příspěvek na kastraci koček a kocourů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opatření má snížit počet toulavých zvířat ve městě. U koček vzrostl z 300 korun na 600 korun, na kastraci kocoura město už teď přispívá místo původními 150 korunami částkou 300 korun.

Článek

Zdvojnásobením příspěvku na kastraci chce město podle místostarosty Víta Peštuky (TOP 09, zvolen za Zdravé Kroměřížsko) zabránit nekontrolovanému množení koček. „Snažíme se pomoct majitelům koček snáze zvládnout finanční náklady spojené s veterinárním zákrokem a program se týká také kastrace koček toulavých,“ řekl Peštuka.

Program se vztahuje na zákroky prováděné u koček a kocourů ve vlastnictví a péči lidí s trvalým pobytem na území města a na zákroky na toulavých kočkách odchycených na území Kroměříže. „Zájem veřejnosti o program, který město dlouhodobě financuje, klesá. Proto jsme přistoupili k navýšení finančního příspěvku pro občany,“ uvedl starosta Jaroslav Němec (Nezávislí).

V Kroměříži funguje program kastrace koček od května 2015. Má podpořit chovatele koček a motivovat je ke kastracím chovaných zvířat, aby se omezil nárůst opuštěných koťat a toulavých koček na území města.

Na kastraci koček a kocourů přispívají majitelům i další města ve Zlínském kraji. Například zlínský magistrát poskytuje 350 korun na kastraci kočky a 200 korun na kastraci kocoura. V kastračním programu koček a kocourů letos pokračuje i radnice ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Po předložení dokladu o kastraci svého zvířete od veterináře získá majitel finanční dar 400 korun.

Reklama

Doporučované