Hlavní obsah

Kubalík a spol. zažili bizarní zápas. Na ledě kroužili kolem kbelíku, ze střechy do něj kapala voda

Foto: Twitter.com/HSHScom

Kubalík a spol. zažili bizarní zápas.

Reklama

Hokej a horké letní dny nejdou dohromady. Ve Švýcarsku už to moc dobře vědí. Během přípravného zápasu Ambri-Piotty, za kterou hraje i český reprezentant Dominik Kubalík, proti Ticinu hráči po celý zápas míjeli na ledě kbelík. Ze střechy stadionu do něj kapala voda.

Článek

Přípravné utkání profesionálních týmů ve Švýcarsku nabídlo fanouškům bizarní podívanou. V duelu Ambri-Piotty s „druholigovým“ Ticinem kroužili hokejisté celý zápas kolem kbelíku, který na ledě zachytával vodu kapající ze střechy stadionu.

Podle serveru tio.ch zatékala na stadion voda ze stropu už před utkáním a vytvářela na ledě velkou kaluž, která nestíhala zamrzat. Oba týmy zvažovaly, že utkání ukončí. Nakonec však po dohodě s rozhodčími a pořadateli přistoupili ve světě profesionálního sportu k nevídanému řešení.

Fotogalerie kbelíku na ledě vzbudila rozruch i posměch fanoušků na internetu, hokejistům ale nezvyklá překážka prý velké problémy nezpůsobila.

Ambri-Piotta nakonec soupeře z nižší soutěže, jenž je zároveň oficiální farmou Ambri, porazila i navzdory kbelíku za jednou z branek 7:4. Velkou měrou se o to přičinil český útočník a reprezentant Dominik Kubalík, jenž si připsal dva góly a jednu asistenci.

Ambri-Piotta je klub v italském kantonu Ticino, jenž sídlí vysoko v horách v malé vesnici s necelými tisíci obyvateli. Klub své zápasy hraje ve stařičké hale pro sedm tisíc diváků a pravidelně ji dokáže na své domácí zápasy vyprodat. Na nezvyklé hokejové místo na jaře vyrazil natáčet i Seznam. Reportáž o profesionálním klubu ze švýcarské vísky si můžete připomenout ve videu níže. Zákulisím Ambri vás provedou čeští hokejisté Dominik Kubalík a Lukáš Lhoták.

Video: Jak se žije českým hokejistům ve Švýcarsku

Podívejte se na exkluzivní reportáž Seznamu z malé vesnice ve Švýcarsku, odkud chce Dominik Kubalík prorazit do NHL.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované