Hlavní obsah

Kubera perlil na tiskové konferenci: Facebook nechci. Jsem závislý na své ženě a jednou možná budu novinář

Jaroslav Kubera komentuje senátní výsledky a také sociální sítě.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Staronový senátor za Teplice Jaroslav Kubera (ODS) by se mohl stát předsedou Senátu. Záviset bude i na nezávislých kandidátech.

Článek

Jaroslav Kubera (ODS) by mohl obsadit post předsedy Senátu. Nominaci na tento post dle tradice získává strana s největším počtem mandátů. Těmi jsou prozatím ODS a STAN, obě strany mají po volbách šestnáct mandátů. Bude tak záviset na dohodách s nezávislými kandidáty. Současným předsedou Senátu je Milan Štěch.

„Nejhorší jsou ti, kteří kandidovali s podporou od růžových po modré a teď nevědí, komu mají být zavázaní – a přitom si říkají nezávislí. Nezávislý člověk neexistuje,“ okomentoval budoucí povolební debaty Kubera, který na tiskové konferenci prozradil, že se již znovu nestane primátorem Teplic.

„Nebudu primátorem v Teplicích. Soustředím se na Senát. Jde o hodně. Jde o svobodu. Fízlování na první pohled vypadá, že to nevadí. Až lidé zjistí, že to vadí, tak už většinou nevede cesta zpátky,“ uvedl před novináři. Těm také vysvětlil, proč je rád, že nepoužívá Facebook.

Kubera ve druhém kole získal 55,6 % hlasů a obhájil tak svůj mandát. Do Senátu se poprvé dostal už před osmnácti lety. Současně s mandátem senátora je i primátorem města Teplice. Při komunálních volbách minulý týden zde získala ODS devět mandátů v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu. Kubera ale primátorem nadále nebude. Chce se plně soustředit na mandát v horní komoře parlamentu.

Podívejte se na záznam živého vysílání Televize Seznam k výsledkům senátních voleb.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované