Hlavní obsah

Konec odložen. Woody Allen prý bude točit dál

Foto: Profimedia.cz

Server Variety ohlásil konec kariéry režiséra Woodyho Allena. Ten teď zprávu popřel.

Reklama

aktualizováno •

Woody Allen se proslavil zejména svými konverzačními komediemi. V posledních letech se ale jeho jméno skloňuje v souvislosti s kontroverzemi. Web Variety informoval, že filmař ukončil kariéru, Allen ale zprávu popřel.

Článek

Padesát filmů a dost. Woody Allen podle webu Variety ohlásil konec kariéry, a to v rozhovoru pro španělský deník La Vanguardia. Místo filmu se prý měl věnovat psaní.

Mluvčí režiséra ale několik hodin poté zprávu o Allenově filmařském důchodu popřel. „Nikdy neříkal, že končí, nebo že by snad psal nový román. Řekl, že přemýšlí nad tím, že nebude dělat filmy, které hned míří na streamovací plaformy, protože má radši zkušenost z kina. Do důchodu se momentálně nechystá a užívá si natáčení svého nového filmu v Paříži, bude to jeho padesátý.“

Americký režisér právě v Evropě natáčí svůj aktuální snímek s pracovním názvem Wasp 22, který by měl mít podobnou atmosféru jako Match Point: Hra osudu, tedy slovy Allena -„svého druhu jedovatý, romantický thriller“.

Server Variety, který informoval o Allenově filmařském konci, si všímá, že režisér poslední dobou točí zejména v Evropě. „Jeho podpora v USA se propadla kvůli obviněním ze sexuálního zneužívání.“

Poslední roky Allenova uměleckého života provázejí problémy. Zejména kauza sexuálního zneužívání dcery Dylan Farrow, která si vysloužila i dokumentární sérii Allen vs. Farrow.

V roce 2020 Allen zahájil festival v San Sebastianu filmem Rifkin’s Festival (Festival pana Rifkina). Při tiskové konferenci tehdy uvedl, že „nad koncem kariéry nikdy nepřemýšlel“, všímá si Variety.

Server dodává, že Amazon Studios odmítlo uvést Allenův předchozí snímek A Rainy Day in New York (Deštivý den v New Yorku), protože režisér údajně snímek sabotoval svými komentáři kolem obvinění ze sexuálního zneužívání své dcery Dylan. Allen Amazon Studios zažaloval, došlo k mimosoudnímu vyrovnání. Světové uvedení snímku se výrazně zpozdilo.

Allen měl komplikované vztahy i s vydavatelstvími. Nakladatelství Hachette zastavilo publikaci jeho memoárů Apropos of Nothing (česky Mimochodem, Argo 2020, překlad Michael Žantovský) poté, co se vůči knize vymezovali zaměstnanci. Memoáry nakonec vydalo nakladatelství Arcade.

Allenovi v následujících týdnech ve Španělsku vyjde nová kniha humoristických povídek Zero Gravity.

Aktualizace: původní zpráva uváděla, že Woody Allen ukončil filmařskou kariéru. Několik hodin poté ale mluvčí režiséra informace popřel.

Reklama

Související témata:

Doporučované