Hlavní obsah

Festival Colours of Ostrava začal pro fanoušky smutnou zprávou

Foto: lev radin, Shutterstock.com

Zpěvák OneRepublic Ryan Tedder na archivním snímku.

Reklama

aktualizováno •

Na Colours se letos představí 110 vystupujících. Například Niall Horan, bývalý člen skupiny One Direction nebo americký rapper Macklemore. Zpěvačka Ellie Gouldingová své vystoupení narychlo zrušila ze zdravotních důvodů.

Článek

V Ostravě začal letošní hudební festival Colours of Ostrava. Ve středu na něm vystoupí hlavní hvězda celého programu, americká kapela OneRepublic. V pátek přijede jako host diskuzního fóra Meltingpot prezident Petr Pavel.

Pořadatelé ale museli hned na úvod oznámit i jednu nepříjemnou zprávu. Na festivalu ve čtvrtek nevystoupí zpěvačka Ellie Gouldingová. „Trhá nám to srdce, ale bohužel zpěvačka Ellie Gouldingová zrušila ze zdravotních důvodů svůj koncert na Colours of Ostrava,“ uvedli pořadatelé na facebookovém profilu. Na její čas, ve čtvrtek 22:45, přesunuli koncert francouzského elektronického mága Kavinského. „Na jeho místo, ve čtvrtek od 21:30, se nám podařilo operativně domluvit koncert kapely Chinaski,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Podle něj lékaři ze zdravotních důvodů nedoporučili zpěvačce let na koncert na Colours of Ostrava. „Ellie Gouldingová posílá upřímné omluvy, lásku a doufá, že se s fanoušky v České republice brzy setká,“ doplnili pořadatelé festivalu.

Na organizaci akce, která potrvá do 22. července, se podílí okolo 4000 lidí. Pořadatelé návštěvnost nezveřejňují, v minulých letech se podle odhadů pohybovala okolo 40 tisíc lidí.

„O úklid se bude starat 200 uklízečů. V areálu máme 400 stánků s jídlem a zbožím, také bezmála stovku míst, kde se dají koupit nápoje. Postavili jsme devět kilometrů plotů a další tři kilometry se stavěly v kempu,“ uvedl Sedlák.

Festival letos umožní platit bankovními kartami. To si vyžádalo významné posílení pokrytí areálu datovým signálem. „K dispozici pro návštěvníky je 600 terminálů. O bezproblémový chod systému se stará 100 lidí. V areálu jsme proto museli nechat natáhnout 20 kilometrů datových kabelů,“ dodal Sedlák.

Na Colours se letos představí 110 vystupujících. Sedm desítek z nich přijede ze zahraničí, konkrétně z 30 zemí. Vystoupí také Niall Horan, bývalý člen skupiny One Direction, americký rapper Macklemore, legenda brazilské hudby na rozlučkovém turné Gilberto Gil nebo britská dvojice Sleaford Mods (přečtěte si exkluzivní rozhovor Jonáše Zbořila s jejím frontmanem).

Z českých interpretů vystoupí například Ewa Farna či Lenka Dusilová.

Společně s festivalem se uskuteční také šestý ročník mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot, kde vystoupí 21. července v politickém podcastu Kecy a politika prezident Petr Pavel. Debata se uskuteční v Aule Gong. Vstupenky na ni jsou už vyprodané.

Připomeňte si atmosféru loňských Colours of Ostrava:

+5

Reklama

Související témata:

Doporučované