Hlavní obsah

Kuřim a Moravské Knínice propojila cyklostezka

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

První úsek cyklostezky, která má spojit Kuřim na Brněnsku s Veverskou Bítýškou, dnes slavnostně otevřeli na okraji Kuřimi.

Článek

Spolu s druhým úsekem, který vede na hranici katastru obce Chudčice a bude hotov v září, přijde stavba na 27,5 milionu korun, řekl dnes ČTK starosta Kuřimi Drago Sukalovský (STAN).

„Toto byla nejdůležitější část cyklostezky, která umožní bezpečný pohyb chodců i cyklistů podél frekventované silnice. Lidé tudy chodí do práce do průmyslové zóny,“ řekl Sukalovský.

Až do konce září bude pokračovat výstavba druhé části, která vede přes Moravské Knínice na začátek katastru sousedních Chudčic. Navázat pak má úsek přes Chudčice do Veverské Bítýšky, ten se ale teprve začíná projektovat.

„Velmi složitě jsme hledali trasu, kterou by schválila dopravní policie, nejprve jsme neuspěli při výkupu pozemků. Další řešení se ale podařilo a stezka povede podél silnice 2. třídy do Chudčic. Pokud vše půjde dobře, mohlo by se začít stavět příští rok, nejpozději na jaře roku 2023,“ dodal starosta Kuřimi.

Ve stejném termínu by mohla začít také stavba další cyklostezky, mezi Kuřimí a Jinačovicemi. Také tam práci zdržoval výkup pozemků, nakonec byl ale úspěšný a začnou práce na projektu. Tato trasa naváže na cyklostezku z Kníniček do Jinačovic, která by měla být hotová příští rok v říjnu.

Reklama

Doporučované