Hlavní obsah

„Kvitová je hollywoodský příběh.“ S tenisovým šéfem o úspěchu, bafuňářích a toxickém prostředí ve sportu

Výzva s Ivo Kaderkou: O úspěchu českých tenistek, bafuňářích i toxickém prostředí v českém sportu.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Píší o mě, že jsem hovado, mafián nebo hulvát, ale já jen říkám každému pravdu do očí a ne každý to chce slyšet,“ říká prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Článek

Český tenis prožívá senzační začátek roku, jaký dlouho nepamatuje. V úvodním grandslamu sezony měl Petru Kvitovou ve finále a Karolínu Plíškovou v semifinále.

„Petra je fantastická, hodná holka, která měla smůlu s přepadením a poraněním ruky. Každý jí přál úspěšný návrat, což se díky lékařům a její píli povedlo. Postupem do finále Australian Open se z toho stal hollywoodský příběh,“ říká v rozhovoru pro Seznam prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Zatímco vynikajících tenistek má Česko plejádu a přicházejí nové talenty, mezi muži se stále nedaří najít nástupce Štěpánka s Berdychem. „Už dnes ale máme juniory v absolutní tenisové špičce a brzy budou tam, kde byl Berdych,“ věří Kaderka.

V dubnu Kaderka oslaví už 22 let ve funkci a je tak jednoznačně nejdéle sloužícím sportovním „bafuňářem“ v zemi. A ačkoliv se jeho éra pyšní velkými individuálními i kolektivními sportovními úspěchy, Kaderka není mezi některými tenisty zrovna příliš oblíben.

Jak si to vysvětluje? „Mám povahu, jakou mám. Říkám lidem do očí, co si myslím. Už jsem o sobě četl, že jsem kontroverzní hovado, mafián, hulvát a nevím co všechno ještě. Ale to je tím, že říkám věci, tak jak jsou – a ne každý to rád slyší."

Co si myslí tento muž s jadrným slovníkem o nových plánech s financováním sportu? Je rozdělování peněz pro sport transparentní? Podívejte se na celý rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované