Hlavní obsah

Kvůli možné nákaze zavře zoo Indonéskou džungli a expozici lemurů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Kvůli možné nákaze primátů koronavirem zůstane v pražské zoologické zahradě od soboty uzavřena Indonéská džungle a expozice lemurů.

Článek

Na Twitteru o tom dnes odpoledne informoval její ředitel Miroslav Bobek. Primáti mohou onemocnět covidem-19 stejně jako lidé, uvedl. Pavilon goril zůstává přístupný, gorily jsou za sklem a venku v dostatečné vzdálenosti od lidí, doplnil.

Důvodem uzavření Indonéské džungle je podle ředitele zahrady to, že orangutani a makaci, kteří tu jsou, sdílejí s návštěvníky jeden uzavřený prostor. Ve venkovní expozici lemurů se k nim lidé zase přibližují na minimální vzdálenost.

Situace kolem šíření koronaviru se v hlavním městě výrazně zhoršuje od minulého týdne. Podle šéfky pražských hygieniků Zdeňky Jágrové není nyní u více než poloviny nových případů jasný původ nákazy, a jde tedy o takzvané komunitní šíření. Na aktualizované mapě regionů podle rizika nákazy covidem-19 je Praha na nejhorším červeném stupni. Novou verzi dnes zveřejnilo na webu Ministerstvo zdravotnictví.

Na jaře byla zoologická zahrada kvůli vládním opatřením proti nemoci covid-19 uzavřena od 13. března. Znovuotevřena byla 27. dubna, kdy lidé mohli do venkovních expozic. Vnitřní expozice a pavilony jsou návštěvníkům přístupné od 25. května. V době omezeného provozu byl limitovaný počet návštěvníků.

Reklama

Doporučované