Hlavní obsah

Kvůli stávce personálu na letišti v Bruselu se ruší další lety do Prahy i zpět

Stávka na bruselském letišti pokračuje.Video: Lukáš Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Stávka pracovníků společnosti Aviapartner, kteří se starají o odbavování zavazadel na bruselském letišti, pokračuje i v pondělí, přestože podle předchozích informací měla o víkendu skončit.

Článek

Odborům se nepodařilo v neděli dohodnout s vedením firmy. Kvůli stávce bylo v pondělí zrušeno 130 z celkových 630 spojů na bruselském letišti včetně spojů s Prahou.

Spontánní stávka začala ve čtvrtek večer a letiště již muselo kvůli ní zrušit stovky letů. Pracovníci Aviapartneru si stěžují na pracovní podmínky. Podle nich má firma nedostatek zaměstnanců a výsledkem je zvýšený pracovní tlak. Dnes by se mělo uskutečnit další jednání mezi vedením a odbory, uvedla agentura APA.

Stávka zaměstnanců Aviapartneru má dopad na 29 leteckých společností včetně Ryanairu a KLM. Nedotkla se však hlavní belgické letecké společnosti Brussels Airlines, která využívá pro odbavení zavazadel jinou firmu.

Podle internetových stránek pražského letiště byly zrušeny dva páry letů mezi Prahou a Bruselem, první s odletem z Prahy v 6:55 a druhý v 17:40 SEČ. Vrátit se měly do Prahy v 10:35 a 21:15 SEČ.

Reklama

Doporučované