Hlavní obsah

Kvůli uzavřeným školám nepojedou ve Zlíně některé spoje MHD

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Kvůli dočasnému uzavření středních škol, které od pondělí 5. října nařídili ve Zlínském kraji hygienici, nepojedou ve Zlíně a okolí některé spoje městské hromadné dopravy.

Článek

Od pondělí bude na autobusové lince číslo 31 dočasně zrušeno několik školních spojů, které jezdily z centra Zlína na konečnou Filmové ateliéry a byly označeny jako 31n. Rušené spoje jsou uvedeny v jízdních řádech s poznámkou „jede dle vyuč. Filmové školy“. Na lince 31 tedy budou vynechávány spoje s odjezdy z náměstí Míru v 7:47, ve 13:32, které jezdily jen v pátek, a v 15:49. Ze zastávky Filmové ateliéry nepojedou páteční spoje ve 13:44 a spoj v 16:08.

Ve stejném termínu od pondělí nebudou po dobu přerušené výuky jezdit školní spoje do Lesní čtvrti od zastávky Školní v 7:27, 7:28 a 7:35. „Přímé spoje na Lesní čtvrť vedené z Velíkové, Mladcové a Otrokovic budou končit na zastávce Školní, kde lze přestoupit na ostatní spoje,“ uvedl mediální zástupce DSZO Vojtěch Cekota.

Odpoledne dopravce zruší spoje na trolejbusové lince 13 z Lesní čtvrti ke Sportovní hale ve 13:39, 13:49 a 14:37. Od zastávky Sportovní hala do Lesní čtvrti nepojedou spoje ve 13:24, 13:34 a 14:23. I po zrušení uvedených spojů zůstává ve směru Lesní čtvrť zachován interval 12 minut nebo méně. Rušené spoje jsou v jízdních řádech opatřeny poznámkou „jede ve dnech škol. vyuč. Gymnázia LČ“. „Jsme v kontaktu s řediteli škol. Po obnovení docházky studentů všechny dočasně zrušené spoje opět obnovíme,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Krajská hygienická stanice ve Zlínském kraji nařídila mimořádným opatřením uzavření středních škol, základních uměleckých škol i jazykových škol s právem státní jazykové zkoušky, a to od nadcházejícího pondělí do 18. října. Zavřená budou i střediska volného času. Na školách s výjimkou mateřských se nesmí vyučovat zpěv, na druhém stupni základních škol nebude tělocvik. Důvodem je zhoršená epidemická situace a výrazný nárůst počtu nakažených covidem-19.

Reklama

Doporučované