Hlavní obsah

Lasagne, stínítko a montér Václav. Toto jsou největší módní průšvihy Oscarů

Foto: Profimedia.cz

Billy Porter se snaží poslední roky ukrást si červený koberec pro sebe extravagantními modely. Už se to ale trochu „zajídá“.

Reklama

Celebrity letos hojně upozorňovaly na udržitelnost módy. Komu to v recyklovaném modelu slušelo nejvíc?

Článek

Trochu nudné a umírněné. Taková jsou už tradičně módní procesí na červeném koberci před Dolby Theatre, kde se udělují nesledovanější filmové ceny – zlatí Oscaři. Zajímavější bývají Zlaté glóby, protože jde o první slet umělců při udělování cen, a tak si půst od červených koberců nějak víc užijí i po módní stránce. Nejvíc elegance a pompy pak bývá vidět na britských BAFTA a opravdové úlety se předvádějí na cenách Grammy.

I tak ovšem o přešlapy a extravagance nebyla úplně nouze.

Foto: Profimedia.cz

Italské kuchařky by nad boky róby Kirsten Wiigové jistě zajásaly.

Tak třeba komička Kirsten Wiigová vynesla rudou róbu od Valentina a díky kaskádě volánků na bocích, které měly jinak střízlivou róbu oživit, připomínala tak trochu porci lasagní.

Výrazné prvky zradily i dvojnásobnou držitelku Zlatého glóbu u nás známou především díky seriálu Chirurgové Sandru Oh. Rozhodně nikdo neměl nabíranější rukávy než tato dáma, která vynesla model od značky Elie Saab. Mimochodem právě výrazné rukávy či zdůrazněná ramena byly k vidění na vícero róbách jako potvrzení aktuálního trendu.

Foto: Profimedia.cz

Třpytit se róba od Elieho Saaba musí vždy, teď se přidala zlatá mašle v pase a záplava tylu na rukávech a lemu velkorysé sukně. Jestli to není příliš.

Ne zcela šťastnou ruku měla i nová držitelka zlaté sošky Laura Dernová. Vítězka kategorie nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli vynesla narůžovělou toaletu Armani Privé s černou aplikací na dekoltu, která nejvíce ze všeho připomínala stínítko budoárové lampičky.

Foto: Profimedia.cz

Sošku si převzala v mírně „lampičkových“ šatech od Armaniho Laura Dernová.

Ovšem snad největší průšvihy se kupodivu dají připsat mužům, kteří jinak mají podobné příležitosti dost jednoduché. Stačí dobrý černý smoking a lakýrky. Právě Laura Dernová, která na ceremoniál přišla s maminkou, na červeném koberci obdivovala róbu herce a zpěváka Billyho Portera.

Foto: Profimedia.cz

Billy Porter chtěl vypadat trochu jako pozlacená soška Oscara.

Hvězda seriálu Pose již poněkolikáté vsadila na koncept „muž v ženské róbě“. Tentokrát jej oblékal Giles Deacon, kterému se přezdívá nový Versace. A podle toho model vypadal. Top bez rukávů sestavený z 24karátových zlatých peříček a obří nabíraná sukně. To vše doplněno nekonečně vysokými podpatky od značky Jimmy Choo. Extravagance budiž, ale je to opakovaný vtip, který byl zábavný tak dvakrát třikrát.

Foto: Profimedia.cz

Začíná olympiáda? Nebo snad je třeba opravit elektrické rozvody? Model Timothée Chalameta se příliš nepovedl.

Slabší chvilku měl i Timotheé Chalamet. Mladý herec platí za velkého módesmana, který nejenže láme srdce mladým fanynkám po celém světě, ale určuje řadu trendů v pánské módě. Soupravička od Prady, která měla být variací na modernizovaný smoking, vypadala spíše jako lesklé dvoudílné montérky, které by jistě ocenil Václav z písně orchestru Karla Vlacha.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Spike Lee složil svým outfitem poklonu zesnulému Kobemu Bryantovi.

Mimo klasiku se vydal i režisér, herec a scenárista Spike Lee. Jeho fialovožlutý smoking s číslem 24 na klopách byl poctou zesnulému Kobemu Bryantovi. A to je kreativita, která se cení, byť jindy by byl podobný model na pováženou.

Dlouhé nehty Billie Eilish trochu vyzývají k otázce, kdo jí otevírá dveře.

Když se ještě vrátíme k soupravičkám, jako byla ta Chalametova, tak podobně podivuhodný model zvolila ceněná zpěvačka Billie Eilish. Variace na klasický kostýmek od Chanelu má k velké večerní dost daleko. Ale k svérázné interpretce rozhodně sedí lépe než tubové šaty s vlečkou.

Foto: Profimedia.cz

Australská herečka Margot Robbie, která se objevila třeba ve snímku Tenkrát v Hollywoodu, vynesla šaty od značky Chanel z roku 1994.

Mimochodem Chanel byl jakýmsi malým vítězem módní přehlídky na Oscarech. Řada hvězd totiž zdůrazňovala, že jim jde o udržitelnou módu. A hned dva modely francouzského módního domu byly „přeprášené“ róby z minulosti. V jedné zářila Penélope Cruzová a v druhé Margot Robbie.

Foto: Profimedia.cz

Přes rameno si legendární herečka Jane Fondová nesla ještě červený plášť, o němž prohlásila, že je úplně poslední věcí, kterou si kdy koupila na sebe.

V tomto směru totální vítězkou pak byla Jane Fondová. Ta si vzala na vyhlašování nejlepšího filmu šaty od značky Elie Saab, které měla již před šesti lety v Cannes. K tomu na Twitteru oznámila, že vynesla šperky Pomellato, protože jde o jedinou firmu, která používá výhradně zlato a diamanty získané tak, aby nedošlo k újmě na životním prostředí. A kromě toho uchvátila krátkým stříbřitým účesem. Však také bylo filmové Barbarelle již 82 let.

Foto: Profimedia.cz

Promenádu po červeném koberci Saoirse Ronanové a dalším celebritám tentokrát trochu komplikoval déšť.

Recyklované oblečení měl na sobě též vítěz hlavní mužské kategorie Joaquin Phoenix. Ten již na počátku sezóny avizoval, že na všechny červené koberce půjde v jediném smokingu od Stelly McCartney.

Aspoň částečně zrecyklovala svůj outfit i hlavní hvězda nového zpracování Malých žen Saoirse Ronanová. Véčkový vršek její komplikované róby od Gucciho totiž vznikl ze zbytků látky použité na její toaletu, kterou vynesla předminulý týden na ceny BAFTA.

Foto: Profimedia.cz

Detail pláště herečky Natalie Portmanové.

Kromě udržitelnosti byl červený koberec prodchnut ještě dalším vzkazem zašitým do honosných šatů. Šlo, jako již několik let po sobě, o podporu postavení žen. Natalie Portmanová okouzlila v toaletě od Diora. Její pláštěnka přitom byla lemována vyšitými jmény režisérek, jejichž filmy na cenách uspěly, přitom samy tyto ženy nominovány nebyly.

A když už jsme u toho: zcela chyběly toalety z dříve oblíbeného domu Marchesa. Vynést je by bylo aktuálně velké faux-pas. Značku totiž řídí žena producenta Harveyho Weinsteina souzeného pro sexuální delikty vůči herečkám.

Komu to ještě slušelo, se můžete podívat v galerii.

+4

Reklama

Související témata:

Doporučované