Hlavní obsah

Záběry ze zamrzlého města. Vladivostok paralyzuje sníh a led

Extrémní mráz, silný vítr a mrznoucí déšť ve Vladivostoku.Video: @siberian_times, @ivan8848, @dimsmirnov175

 

Reklama

Už druhý den trápí ruský dálněvýchodní Vladivostok nepříznivé počasí. Mrznoucí déšť a sněhové bouře paralyzovaly veškerý život ve městě. Informovala o tom ruská média.

Článek

Život se v ruském městě Vladivostok ležícím na pobřeží Tichého oceánu zastavil, a to kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám. Intenzivní sněžení a mrznoucí déšť nechaly v několika městských částech bez proudu stovky domácností. Důvodem byly padlé stromy a potrhané dráty, které po dešti zmrzly. Popadané větve obalené ledem poškodily auta a zablokovaly silnice. Kvůli bouři byly zrušeny trajektové spoje a pozastavena železniční doprava. Obyvatelé Vladivostoku a okolí také hlásí problémy s vytápěním, vodou a internetem.

Hlavní město Přímořského kraje tak zůstává částečné odříznuté od normálního života, kdy stovky domů zůstávají bez elektřiny, vody a tepla. Místní vláda kvůli tomu vyhlásila nouzový stav. Ruské úřady také informovaly, že se v některých částech města otevřela dočasná ubytovací místa.

Následky katastrofy odstraňují havarijní služby a zaměstnanci ruského ministerstva pro mimořádné situace. Guvernér Přímořského kraje Oleg Kožemjako vyzval obyvatele regionu, aby zůstali doma a vyvarovali se cestování.

Po internetu kolují desítky videí ukazující následky kolapsu. Například na jednom z nich je vidět, jak na auto, které v tu chvíli čistil jeho majitel, ze střechy vysokopodlažního domu spadla betonová deska. Muž naštěstí žádné zranění neutrpěl. Silná bouře si ale vyžádala život bezdomovce, jenž umrzl na ulici, píší ruská média.

Reklama

Doporučované