Hlavní obsah

Letadlo v Mexiku muselo nouzově přistát a začalo hořet, 85 lidí se zranilo

Na severu Mexika došlo k nehodě letadla.Video: Lukáš Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Při nehodě letadla, které muselo nouzově přistát na severu Mexika, se zranilo 85 lidí. Informoval o tom místní guvernér. Havárii podle něj přežilo všech 97 pasažérů i čtyři členové posádky. Příčinu neštěstí úřady vyšetřují.

Článek

Pětaosmdesát lidí se zranilo při nouzovém přistání letadla na severu Mexika. Podle prohlášení místního guvernéra nikdo z celkem 101 cestujících nezemřel, 37 z nich skončilo v nemocnici, dva jsou zranění těžce.

Stroj Embraer 190 společnosti Aeroméxico vzlétl v úterý odpoledne místního času z letiště ve městě Durango do více než 500 kilometrů vzdálené metropole Mexiko. Krátce po startu však musel z dosud neznámých příčin nouzově dosednout na nedaleké pole.

Podle úřadů cestující uvedli, že před tím, než šlo letadlo k zemi, slyšeli velkou ránu. Stroj krátce po nehodě začal hořet, nikdo se ale nepopálil. Mnozí pasažéři se z letadla podle guvernéra dostali po svých. Jména a národnosti lidí cestujících na palubě letadla zatím společnost nezveřejnila.

Podle BBC by příčinou nehody mohla být nepřízeň počasí. Televize se odvolává na tvrzení operátora letiště, který tvrdí, že podle časných dat letadlo poškodilo silné krupobití.

Reklama

Doporučované