Hlavní obsah

Letní hudební festival Votvírák pořadatelé přesunuli na příští rok

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pořadatelé letního hudebního festivalu Votvírák, který se koná na letišti Boží Dar v Milovicích na Nymbursku, akci přesunuli na příští rok.

Článek

Jako důvod uvedli aktuální stav epidemie covidu-19 a nejasný výhled na zbytek roku 2021 ohledně hygienických a zejména vládních opatření. Nový termín festivalu je 10. až 12. června 2022. ČTK o tom informovala produkční festivalu Martina Jablanovská.

„Festival velikosti Votvíráku bohužel nelze realizovat v situaci, jenž v České republice panuje, a tak nyní nastal čas udělat toto rozhodnutí,“ uvedla Jablanovská.

Akce se měla v Milovicích konat 18. až 20. června. Účast potvrdili Chinaski, Divokej Bill, Rybičky 48, No Name, Škwor, Xindl X, Desmod, Mirai, Marie Rottrová a mnoho dalších. Festival byl z důvodu pandemie zrušen i loni. Všechny vstupenky z minulého i tohoto roku zůstávají v platnosti.

Na akci zaměřenou převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů dorazilo v roce 2019 do středočeských Milovic každý den kolem 30.000 návštěvníků. Hlavní hvězdou byla kapela Kryštof.

Kvůli nepříznivé pandemické situaci pořadatelé přesunuli na příští rok i další velké hudební festivaly. Například táborský Mighty Sounds se přesouvá na 8. až 10. červenec 2022. Festival Rock for People, který se měl v červnu konat na letišti v Hradci Králové, organizátoři posunuli na 16. až 18. června 2022. Také hudební festival Sázava fest se rozhodl znovu odložit svůj 20. ročník. Nekonal se loni a neuskuteční se ani letos. Festival má nový termín 21. až 23. července 2022. Masters of Rock ve Vizovicích přesunuli na červenec 2022. Pořadatelé Colours of Ostrava oznámili, že letošní ročník posunuli na 13. až 16. července příštího roku. Již v polovině března pražskou hudební přehlídku Metronome Prague pořadatelé z letošního června přesunuli na 23. až 26. června příštího roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované