Hlavní obsah

Letní ráno: Proč ubylo dárců krve, Praha jinak a výstava robotů

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (26. 7. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 26. 7. 2019

00:08 – Zprávy

07:01 – V Česku chybí dárci krve. Stávající totiž stárnou a nových přibývá stále méně. Léto je přitom obdobím, kdy je krev potřeba nejvíce. Přibývá úrazů a nehod, a bez krve od dárců se jejich aktéři často neobejdou. Co to znamená pro transfuzní oddělení a pacienty a jak dárcovství krve probíhá? O tom se budou moderátoři bavit s lékařkou Zdenkou Gašovou z Ústavu hematologie a krevní transfuze.

13:13 – Radek Hrdina živě: Výstava robotů na pražském Chodově

18:12 – Infoservis: Proč se Evropanky nechtějí koupat „nahoře bez“?

19:38 – Toulky Karlovarským krajem

30:14 – Většině znalých se při vyslovení „pražské památky“ vybaví na prvním místě Karlův most, Pražský hrad nebo Staroměstské náměstí. Pro nás Čechy jsou to sice krásné, ale notoricky známé lokality. Praha ale nabízí i neznámá a neokoukaná místa, která stojí za to navštívit. Víc řekne Petr Ryska, který je vedoucí projektu Praha neznámá.

37:48 – Mamablog Zuzany Hodkové

48:10 – Lidé z měst často říkají, že na venkově je čistší vzduch a stěhují se na vesnici. Jenže to tak docela neplatí, spíše naopak. Ovzduší v topné sezóně v malých obcích může být horší než v průmyslových oblastech. Ničí ho staré kotle a nevhodné palivo. Mnozí lidé v kamnech pálí odpad, a to i přesto, že jim za to hrozí pokuta a do ovzduší se uvolňují jedovaté karcinogenní látky. Host pořadu je Kurt Dědič, ředitel odboru ochrany ovzduší ministerstva životního prostředí.

01:00:11 – Zprávy

01:49:23 – Výleťák a netradiční pohled na Sněžku

Letní ráno sledujte celé prázdniny od 8:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované