Hlavní obsah

Lidé se dnes ve Znojmě bavili při Slavnostech okurek

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lidé ve Znojmě, kteří přišli o zábavní akce kvůli covidu-19, se dnes mohli v centru města pobavit při Slavnostech okurek.

Článek

Mohli si nakoupit na farmářském trhu, dívat se na kuchařskou show a zároveň ochutnávat soutěžní vzorky o Královskou okurku, a to v kategoriích sterilovaných okurek a rychlokvašek. Na náměstí se odpoledne sešly desítky až stovky lidí.

Sterilované okurky a rychlokvašky degustovala šestičlenná porota. „Královská okurka je soutěž tuzemských výrobců nakládaných okurek, kteří dodávají své výrobky na český trh. Cílem soutěže je pomoci spotřebitelům v orientaci na trhu zpracovaných okurek. Poprvé se soutěž uskutečnila v roce 2017. Značka se uděluje produkci, která je vyrobená v roce získání ocenění. Výrobci mají právo využít ocenění na etiketě či obalu výrobku,“ uvedl Karel Semotam z pořádající Znojemské Besedy.

Lidé při akci popíjeli víno, pivo a pojídali okurky a jiné dobroty, které vypěstovali či vyrobili místní zemědělci a výrobci a které nabízeli v téměř 20 stáncích. „Bylo možné prohlédnout si i výstavu historických traktorů,“ dodal Semotam.

Kulturní program v centru Znojma je letos kvůli koronaviru výrazně chudší než v předchozích letech, obzvláště bude chybět Znojemské historické vinobraní. To alespoň částečně nahradí akce Znojemské tripy, do které se zapojí během zářijového víkendu mnoho vinařů ve Znojmě a blízkém okolí a kteří přichystali návštěvníkům pestrý program.

Reklama

Doporučované