Hlavní obsah

Podvod v přímém přenosu? Výhru v loterii hráčům zajistilo šest čísel v řadě

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Neobvyklá posloupnost vylosovaných čísel v loterii vyvolala v Jihoafrické republice vlnu nevole. Celkem dvacet lidí získalo podíl z jackpotu, mnoho zbylých hráčů losování označuje za podvod.

Článek

Pět, šest, sedm, osm, devět a k tomu „PowerBall“ číslo deset, takhle vypadala výherní kombinace v národní loterii nejjižnější země Afriky. Dvě desítky hráčů si díky ní odnesou 5,7 milionu randů, což v přepočtu na koruny dělá více než 8 milionů pro každého z nich. Dalším 79 lidem do stejné výhry chybělo uhodnutí čísla 10, a získali tak pouze necelých 9 000 korun.

„Gratulujeme dnešním dvaceti výhercům losování PowerBall draw,“ stojí v jednom z příspěvků, které loterie v úterý zveřejnila na svém účtu na sociální síti Twitter. „Tato čísla mohou být neočekávaná, ale vidíme, že se s touhle kombinací rozhodlo hrát dost hráčů.“

Nespokojenost a podezřívavost lidí téměř okamžitě zaplavila internet. Mnoho z nich losování považovalo za podvod, jiní se zas nerozpakovali tímto výrazem označit celou loterii. Objevili se ovšem i tací uživatelé, kteří výsledek nezpochybňovali: „Jaká je u tohohle pravděpodobnost? Neptám se drze. Zajímají mě ty šance.“

Úterní loterijní výsledek dokonce někteří chtěli poslat k soudu, do sporů se však vložila jihoafrická Národní komise pro loterie, která hru reguluje. Ta kombinaci šesti po sobě jdoucích čísel označila za nevídanou a slíbila, že losování a s ním spojené okolnosti prošetří.

„Pokud se něco pokazilo, nahlásíme to,“ slíbil mluvčí společnosti Ndivhuho Mafela po oznámení plánované kontroly.

Losování v Jihoafrické republice probíhá živě. Není neobvyklé, že by výhru sdíleli dva hráči. Hned několik výherců, jako tomu bylo v úterním kole, je však extrémně vzácný jevem, píše britský list The Guardian.

Pro zemi na jihu Afriky to ovšem není poprvé, v březnu roku 2003 si podíl z možné výhry odneslo celkem 33 hráčů, jak uvádí tamní web, který zaznamenává již vyhlášené výsledky losování.

Reklama

Doporučované