Hlavní obsah

Lidem už slouží zastávka Smetanovy sady, Uherské Hradiště chystá další

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Cestujícím v Uherském Hradišti slouží nová autobusová zastávka na třídě Maršála Malinovského u Smetanových sadů. Stavbu dalších zastávek radnice připravuje.

Článek

Původní zastávka fungovala na třídě Maršála Malinovského v blízkosti křižovatky s Rostislavovou ulicí. Z hlediska bezpečnosti silničního provozu nebyla umístěna příliš vhodně, nahradila ji tedy zastávka nová - na třídě Maršála Malinovského u Smetanových sadů. Za vybudování zastávky s přístřeškem, autobusového zálivu na silnici a opravu přilehlých chodníků zaplatilo město 3,5 milionu korun.

Podle místostarosty Jaroslava Zatloukala (ODS) nejsou stavby zastávek ničím jednoduchým. „Konkrétně u této jsme se museli vypořádat s vysokou hustotou inženýrských sítí. Zato má nová zastávka u parku své širší využití. Zastavují tam nejen stávající linky MHD řešící dopravní obslužnost Mařatic, Sadů, Vések a Míkovic, ale nově také linky jedoucí ze Štěpnic do centra města,“ uvedl Zatloukal. U Smetanových sadů zastavují autobusy linek MHD číslo 2, 3, 6 a 7.

Výstavba autobusových zastávek je součástí koncepce veřejné dopravy v souměstí tvořeném Uherským Hradištěm, Starým Městem a Kunovicemi. Město podle mluvčího Jana Pášmy připravuje projekt na vznik zastávky v Sokolovské ulici za kruhovým objezdem směrem do centra města, chystá budování zastávky v Rybárnách ve směru do Starého Města a na Moravním náměstí ve směru od Staré Tenice.

„V přípravě je studie na zastávky MHD na Tyršově náměstí ve směru do centra města a zastávka v těsné blízkosti Mariánského náměstí,“ uvedl mluvčí. Vzniknout by mohla v Otakarově nebo Vodní ulici. K zastávce by zajížděly vozy na lince MHD číslo 8 směřující ze Štěpnic na autobusové nádraží.

Reklama

Doporučované