Hlavní obsah

Lidem v českých městech dnes budou na přání zpívat zpěváci

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Lidem v ulicích Prahy a dalších měst v Česku budou dnes pro radost koncertovat zpěváci a muzikanti. V jejich podání budou znít písně, které si budou kolemjdoucí přát.

Článek

Skupiny zpěváků budou zpívat pod vedením jazzmanek Marty Kloučkové a Petry Ernyei, herce a skladatele Jana Matáska, zpěvačky a houslistky Gabriely Vermelho a skladatelky Ridiny Ahmedové. Do letošního osmého ročníku akce Zpěvomat se nově zapojila také Unie českých pěveckých sborů.

„Chceme upozornit, že sbory žijí, a vynést jejich um z koncertních sálů blíž k lidem, kteří by na koncert možná sami nepřišli. Budeme vyhledávat frekventované lokace, jako jsou náměstí, podloubí, prostory pod mosty či věžemi, ale i exteriéry shopping mallů a nákupních center,“ uvedl za unii Lukáš Prchal.

Sborový zpěv rozezní v odpoledních hodinách a večer vedle hlavního města také Brno, Ostravu, Nový Jičín, Plzeň, Mariánské Lázně, Český Těšín, Pelhřimov, Frenštát pod Radhoštěm nebo Jílové u Děčína. Konkrétně v Praze ho lidé uslyší na Jungmannově náměstí, na náměstí Republiky nebo na Tylově a Karlově náměstí.

Smyslem projektu je v době všudypřítomných sociálních sítí, streamovacích a hudebních kanálů a digitálního smogu zasáhnout živým zpěvem i ty, kteří by se s ním jinak nesetkali nebo si na něj neudělali čas. Podrobnější informace o akci jsou na webech hlasohled.cz a zpevomat.ceskesbory.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované