Hlavní obsah

Lidi, necháte se zasypat a pohřbít vládními „hovadinami“?

Glosa Alexandra Mitrofanova: Lidi, necháte se zasypat a pohřbít vládními „hovadinami“?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov se ve své glose zamýšlí, co se musí ještě stát, aby se společnost ozvala.

Článek

Gustáv Husák mluví na sjezdu KSČ a říká: „Soudruzi, soudruh Jakeš bude skvělý generální tajemník, protože vstává dřív než já.“ Není to zábavné ani jako vtip. A my to teď prožíváme jako skutečnost. Protože premiér Andrej Babiš řekl o „více-ministrovi“ Karlu Havlíčkovi, že vstává dřív než on, no tak je to dobrý ministr.

Uf, panebože, co se to děje za „blbákov“? Vždyť to nebylo ani za komunistů! Mimo jiné Gustáv Husák měl jen dvě funkce, ne jako Karel Havlíček tři. Gustáv Husák byl jenom prezident a generální tajemník KSČ. A ten cirkus na kolečkách v podání naší vlády vidíme dnes a denně.

Havlíček má srážky na železnici a neodstoupí. Ministr zdravotnictví Vojtěch má binec v Moravskoslezském kraji, je to jeho odpovědnost, ale neodstoupí. Ministryně financí Alena Schillerová má velké problémy se státním rozpočtem, ale fotí se s pávem a ostatní faunou a možná také s flórou.

Co s tím lze udělat? Já opravdu nevím. Protože zdá se, že veškerá fakta, veškeré argumenty selhávají. A pokračuje to pořád. Tak se ptám vás, lidi. To se necháte těmito, omlouvám se za ten výraz, hovadinami, zasypat a pohřbít?

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované