Hlavní obsah

Loterii k EET ubylo hráčů. Ti, co zůstali, jsou však náruživější

Kdo více propadl Účtenkovce: v prvním půlroce Slováci.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Loterie, při níž jsou losovány účtenky EET, má za sebou první půlrok fungování.

Článek

Počet českých hráčů, kteří doufají, že se účtenka od obchodníka evidujícího elektronicky tržby promění ve výherní los, po půlroce loterie postupně klesá.

Do první hry se přihlásilo přes 450 tisíc hráčů. V posledním slosování jich bylo o třicet tisíc méně. Na druhé straně to vyvažuje zapálení těch, které hra stále baví - v březnovém slosování bylo méně hráčů, ale rekordní počet účtenek.

Ministerstvo financí to považuje za úspěch. Odborníci tvrdí, že soutěž dosáhla svého maxima.

„Je vidět, že se Účtenkovka po několika měsících zasekla. Není to populární záležitost, která by si získala masy jako například španělská loterie. Je to pro určitou skupinu lidí,“ říká Jiří Ibl, vývojář Malé poklady, jenž data o účtenkové loterii pečlivě sleduje.

Namísto Španělska se nabízí srovnání se Slovenskem, kde podobnou soutěž spustili už na podzim roku 2013.

Porovnali jsme proto data za prvních šest měsíců po startu v Česku a na Slovensku.

Pokud bychom pracovali čistě s počtem registrovaných účtenek, Češi jsou aktivnější. Jenomže Slováků je zhruba o polovinu méně. Počet účtenek jsme se proto pokusili přepočítat na populaci v obou zemích v době, kdy soutěž startovala.

Po přepočtu se ukazuje, že první čtyři měsíce byla soutěž úspěšnější na Slovensku, pak ale tamní hráči začali polevovat a soutěživějšími se stali Češi.

Reklama

Doporučované