Hlavní obsah

Loupež v přímém přenosu. Nezvaní hosté v živém vysílání rádia kradli mobily a šperky

Loupež v přímém přenosu brazilského rádia.Video: Filip Kalčák, AP

 

Reklama

Úterní vysílání brazilského rádia SOT přerušila skupinka lupičů. Pracovníkům rozhlasu a jejich hostům ukradli telefony, hodinky a šperky. Posluchači rádia loupež sledovali živě na internetu.

Článek

Na úterní vysílání do éteru dlouho nezapomenou zaměstnanci rádia SOT v brazilském São Paulu.

Při živě vysílaném pořadu vtrhli do nahrávací místnosti lupiči a začali přítomným zaměstnancům rozhlasu a hostům vyhrožovat se zbraní v ruce. „Právě nás okrádají,“ sdělil s rukama nad hlavou jeden ze zaměstnanců, který posloužil jako rukojmí.

„Ticho! Každý z vás bude zticha, jestli máte rodinu a nechcete zemřít,“ řval jeden z trojice lupičů a mířil pistolí. Účinkující ve vysílání si sundali sluchátka a sledovali, jak je vetřelci okrádají.

„Kde jsou peníze, kde jsou, povídám? Řeknu to jenom jednou,“ hrozili lupiči. „Ještě někdo má u sebe mobilní telefon? Jestli je u někoho najdeme, tak to uvidíte.“ Lupiči přítomným ukradli mobily, hodinky a šperky.

Poškození zavolali okamžitě po přepadení policii. Pachatelé byli nicméně po příjezdu bezpečnostních složek již dávno pryč.

Celé loupežné přepadení vidělo a slyšelo v přímém přenosu asi třicet lidí, kteří se zrovna dívali na záběry z rádia SOT.

Reklama

Doporučované